HOME | nieuws | Ondergronds bouwen naast een Rijksmonument uit 1930

Ondergronds bouwen naast een Rijksmonument uit 1930

Amsterdam

Gepubliceerd op

Discipline

Bouw


Een verdiepte kelderbak van ca. 9 meter diep tussen de gevels en op het schoolplein van een Rijksmonument uit 1930 is best een spannende klus, maar wel een mooie uitdaging voor K_Dekker. Het Vossius Gymnasium midden in Amsterdam krijgt een flinke uitbreiding.
Direct aan de gevel wordt een ondergrondse dubbele gymzaal met bijbehorende faciliteiten gerealiseerd. Bovenop komt een serre die als studieruimte wordt ingericht en een nieuw schoolplein met veel groen, sportmogelijkheden en zithoeken, alles in stijl gedetailleerd.
Strakke planning voor de werkzaamheden en aan- en afvoer van materialen zijn van groot belang. Gedurende de realisatie van het project blijft de school namelijk in gebruik en daarnaast is de ruimte op de bouwplaats ook zeer beperkt.
Half mei zijn de werkzaamheden van start gegaan. Momenteel worden er lange damwanden gedrukt die constructief onderdeel worden van de kelder. Aansluitend worden eveneens trillingsvrij combipalen geboord, waarna de ruimte kan worden uitgegraven.

NIEUWSBRIEF

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.