HOME | nieuws | 150KV 20KV station Middenmeer

150KV 20KV station Middenmeer

Nieuwbouw 150-20kV schakelstation Joulz

Gepubliceerd op

Op dit moment wordt een groot datacenter ontwikkeld op de locatie Agriport 570 te Middenmeer. Om het datacenter van de nodige energievoorziening te voorzien, is een nieuw 150KV-20KV station vereist.
Het 150KV-20KV station is aangenomen door Joulz Energy Solutions, waaronder Aannemingsbedrijf K_Dekker bouw en infra de bouw en civiele werkzaamheden en gebouw gebonden installaties voor haar rekening neemt. Het type contract waarmee gewerkt wordt, is een UAV-GC contract, waarbij Aannemingsbedrijf K_Dekker bouw en infra verantwoordelijk is voor zowel ontwerp als de bouw van het station. Het project bevat bouwkundige als civiele werkzaamheden en is complex in met name de elektronische hoogspanningsinstallatie. In combinatie met Sophia Engineering is een ontwerp ontwikkeld, dat op dit moment wordt gerealiseerd.
Inmiddels zijn de kelders van zowel het schakelgebouw als de trafocellen gereed en ligt de beganegrondvloer van het schakelgebouw op zijn plaats. Tevens is het heiwerk voor de te realiseren schakeltuin nog voor de bouwvak gereed. Er staat dus een goede basis, zodat na de bouwvak de werkzaamheden boven het maaiveld en het funderingswerk van de schakeltuin opgepakt kunnen worden.

PROJECTINFORMATIE

Nieuwbouw 150-20kV schakelstation Joulz

Middenmeer

In opdracht van Joulz heeft K_Dekker de fundatie en de gebouwen gerealiseerd voor een complete energievoorziening met hoogspanningsleidingen, transformatoren, schakeltuinen en kelders in de Wieringermeer. Joulz legde alle bekabeling, K_Dekker de ‘schil’. Samen vormden ze een design & constructteam.

NIEUWSBRIEF

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.