HOME | nieuws | _INFRA | Brugdek Kruisvaartbrug geplaatst

Brugdek Kruisvaartbrug geplaatst

Busbaan Kruisvaart Utrecht

Gepubliceerd op

Op vrijdagmiddag 10 juli is het brugdek voor de Kruisvaartbrug getransporteerd naar Utrecht. Het 15m lange brugdeel is vanaf Rotterdam per boot vervoerd, om vervolgens door de binnenstad per vrachtwagen te worden getransporteerd naar zijn uiteindelijke bestemming, 800 meter verder.

De brug kent een bijzondere vorm: een trapezium met vier verschillende zijden. Hiermee wordt een bocht in de weg op elegante wijze ingepast. Door het geringe gewicht van deze Fibercore constructie kon de brug in een geheel worden geproduceerd en vervoerd. In de nacht van 14 op 15 juli is de brug succesvol geplaatst.

De verkeersbrug is bedoeld voor zwaar verkeer, met name stadsvervoer als bussen, ook is de baan toegankelijk voor nood- en hulpdiensten. Het tracé van de busbaan Kruisvaart loopt vanaf Utrecht Centraal, direct langs de westkant van het spoor en sluit aan op de Vondellaan. Het project is onderdeel van het nieuwe netwerk met vrije bus- en trambanen in Utrecht.

Eind september wordt de brug opgeleverd.

PROJECTINFORMATIE

Busbaan Kruisvaart Utrecht

Utrecht

Een nieuwe busbaan van Utrecht CS door de binnenstad naar de Vondellaan: een complex, divers en multidisciplinair project waarbij goed omgevingsmanagement van groot belang was. Het project is ook aangemeld bij de Bewuste Bouwers. Met de voltooiing van de busbaan Kruisvaart rijden de bussen nu snel en veilig van en naar het station.

NIEUWSBRIEF

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.