HOME | nieuws | ALWEER DE SPG-LEERLINGENPLOEG nu op het Oostwalkwartier in Tuitjenhorn

ALWEER DE SPG-LEERLINGENPLOEG nu op het Oostwalkwartier in Tuitjenhorn

Tuitjenhorn

Gepubliceerd op

De Stichting Praktijkopleiding voor Grond-, weg &waterbouw Noord Holland (zie www.spgnh.nl ) is een kenniscentrum waar vakmensen voor de infratechniek worden opgeleid. Veel van hen doen dit in de combinatie werken & leren. De meesten werken 4 dagen bij een aannemingsbedrijf in de infratechniek en gaan 1 dag per week naar het kenniscentrum in Heerhugowaard. Elk zichzelf respecterend bedrijf weet dat opleiden van vakmensen een voorwaarde is voor het voortbestaan. Het SPG-NH wordt gedragen door aannemingsbedrijven uit geheel Noord Holland, die werkzaam zijn in de infratechniek. Hun (toekomstige) vakmensen worden door het SPG geschoold of bijgeschoold.
Sommigen jonge mensen zijn uitverkoren om in de Leerlingenploeg mee te draaien. Dit betreft een groep van 4 tot 5 leerlingen, die onder leiding van een leermeester werkzaamheden uitvoeren op projecten van aangesloten lid- bedrijven. Zij zijn volledig toegerust met een deugdelijke schaftgelegenheid, professioneel afzetmateriaal, een mini shovel en hulpwerktuigen om ook machinaal te straten.
Onder aansturing van K_Dekker bouw en infra heeft deze ploeg in het voorjaar mooi werk gemaakt voor gemeente Langedijk. De opzichters van deze gemeente waren bijzonder te spreken over de geleverde kwaliteit.
Op dit moment is de leerlingenploeg werkzaam met het woonrijp maken van de nieuwbouwlocatie “Oostwalkwartier” in Tuitjenhorn (zie www.oostwalkwartier.nl ). Hier realiseert de bouwcombinatie K.Dekker/de Geus nieuwe woningen en appartementen voor de kopersmarkt. Ook hier is de opdrachtgever zeer positief over kwaliteit en snelheid. Tuitjenhorn valt onder gemeente Schagen. Wellicht dat deze kennismaking ook op het gemeentehuis doorklinkt. Er is namelijk sprake van een win-win situatie. Doordat jonge mensen een goede vakopleiding genieten, is hun afstand tot de arbeidsmarkt veel kleiner dan voor de gemiddelde schoolverlater. En wat is er nou nog mooier om met een (h)eerlijk vak je boterhammen te verdienen.

NIEUWSBRIEF

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.