HOME | nieuws | Nationale Zaaidag: tijd om het groeipapier van BIJ_Dekker te zaaien!

Nationale Zaaidag: tijd om het groeipapier van BIJ_Dekker te zaaien!

Warmenhuizen

Gepubliceerd op

Bent u het groeipapier in onze kalender ook al tegen gekomen? Vandaag is het Nationale Zaaidag. Tijd om de zaadjes te zaaien dus! Plant ook mee en maak de bij blij! Let op: vanaf half mei kunnen ze naar buiten, dus eerst even binnen in een bakje planten. (zaaitips onderaan dit artikel)

We bouwen aan de toekomst van Nederland en helpen mee aan de verstedelijking van ons land, dus ook de verandering van het landschap en de natuur. 80% van onze eetbare gewassen (o.a. fruit) zijn afhankelijk van bestuiving door bijen en andere insecten. Wilde bijen zijn cruciaal voor de productie van ons voedsel en van grote economische waarde voor behoud van flora en fauna. De grootste bedreiging waar de wilde bij mee te kampen heeft is gebrek aan voedsel en nestgelegenheid.

K_Dekker heeft oog voor de omgeving en voor de bij. In samenspraak met onze opdrachtgever kunnen we op de open landschappen rondom onze projecten inzaaien
met bloemzaden. Zo helpen wij mee aan het voortbestaan van de bij, de productie van ons voedsel en een fleurige omgeving. Doet u ook mee?

Meer planten dan alleen dit velletje groeipapier? Neem contact op met onze  projectleider op het project.

ZAAI TIPS

Vanaf half mei kun je deze zaadjes pas buiten planten, ze kunnen namelijk niet tegen vorst. Als je ze nu wilt planten kan dat natuurlijk. Je maakt ze hiermee zelfs groter en sterker, maar laat ze wel binnen staan tot half mei (ná IJsheiligen 11- 15 mei). Overdag buiten zetten kan, maar zet ze s’nachts binnen. Gebruik een bakje van karton of plastic. Als ze naar buiten kunnen, knip de bodem uit het bakje en zet ze in de tuin.

NIEUWSBRIEF

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.