HOME | nieuws | Bouwen op een postzegel in binnenstad Utrecht

Bouwen op een postzegel in binnenstad Utrecht

Nieuwbouw duurzaam wooncomplex Gruttersdijk

Gepubliceerd op

Op onderstaande foto’s zie je goed hoe bouwen op een postzegel eruit ziet! In de binnenstad van Utrecht bouwen we tussen de bestaande grachtenpanden een nieuw appartementencomplex met verdiepte parkeergarage. Dit wooncomplex wordt zo duurzaam mogelijk gebouwd en zal energie neutraal worden.

Afgelopen weken zijn we bezig geweest met het maken van de werkvloer en het aanbrengen van de wapening. Op de plaatsen waar de wapening (met bescherming) boven de vloer uitkomt komen de wanden en kolommen te staan. Deze week zijn alle verzwaarde funderingsstroken gestort en de poeren onder de keldervloer. Na het weekend wordt de gehele keldervloer gestort en afgewerkt. Een klus die in één keer moet worden uitgevoerd, waardoor dit wel tot laat in de avond zal doorgaan. Hierna zullen de eerste prefab wanden op de vloer geplaatst worden, volop actie dus in Utrecht!

PROJECTINFORMATIE

Nieuwbouw duurzaam wooncomplex Gruttersdijk

Utrecht

De Gruttersdijk in Utrecht is 16 duurzaam gebouwde appartementen rijker. In het stadscentrum realiseerde K_Dekker een wooncomplex die bestaat uit twee herenhuizen en een gezamenlijke binnentuin die gebouwd wordt op een half verdiepte parkeergarage. Het vijf bouwlagen tellende complex bestaat uit een kelderlaag, begane grond met drie verdiepingen om te wonen en is energiezuinig.

NIEUWSBRIEF

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.