HOME | PROJECTEN | NIEUWBOUW DUURZAAM WOONCOMPLEX GRUTTERSDIJK

NIEUWBOUW DUURZAAM WOONCOMPLEX GRUTTERSDIJK

UTRECHT

PDF

De Gruttersdijk in Utrecht is volgend jaar 16 duurzaam gebouwde appartementen rijker. In het stadscentrum gaat K_Dekker een wooncomplex realiseren die bestaat uit twee herenhuizen en een gezamenlijke binnentuin die gebouwd wordt op een half verdiepte parkeergarage. Het vijf bouwlagen tellende complex bestaat uit een kelderlaag, begane grond met drie verdiepingen om te wonen en wordt energiezuinig.


Utrecht 31 oktober 2022 1.500.000 - 5.000.000 Ontwikkelingsmaatschappij Gruttersdijk BV

NIEUWBOUW DUURZAAM WOONCOMPLEX GRUTTERSDIJK

OMZET 1.500.000 - 5.000.000
CONTRACTVORM UAV
OPDRACHTGEVER Ontwikkelingsmaatschappij Gruttersdijk BV
ARCHITECT Heren 5 Architecten
OPLEVERDATUM 31 oktober 2022
STATUS In realisatie
LOCATIE Utrecht
Duurzaamheidsambities

De doelstelling van dit project, het zo duurzaam mogelijk bouwen van een energie neutraal gebouw zie je terug in de duurzame oplossingen die zijn bedacht. Er is veel aandacht voor het gebruik van materiaal. Het regenwater wordt bijvoorbeeld opgevangen om de daktuinen te besproeien. Dankzij een zeer goede dak- en gevelisolatie en de toepassing van zonnepanelen en warmtepompen -dus gasloos- maken het gebouw zeer energiezuinig.

Ondergronds

De nieuwbouw komt direct tegen bestaande bouw aan. Deze buurpanden worden opgevangen d.m.v. grout injectie. Zo kan er tevens een half verdiepte parkeergarage gerealiseerd worden, zodat alle bouwruimte benut wordt. Door de inzet van een torenkraan kan het achterhuis ook goed worden bereikt met de aanlevering van materiaal.

Omgeving

Bouwen in de binnenstad van Utrecht. De omgeving – krappe toegangsweg, beperkte ruimte voor aan- en afvoer en opslag van materieel en materiaal – vereist de nodige aandacht in de voorbereidingsfase en tijdens de bouw. K_Dekker houdt daarbij ook rekening met de belangen van omwonenden. Zij worden gedurende het project tijdig op de hoogte gesteld van mogelijk overlast.

De oplevering staat gepland voor oktober 2022.

 

NIEUWS OVER DIT PROJECT

Contractondertekening nieuwbouw duurzaam wooncomplex Gruttersdijk

Contractondertekening voor de nieuwbouw van duurzaam wooncomplex Gruttersdijk in Utrecht. In het stadscentrum gaat K_Dekker een wooncomplex met 16 appartementen realiseren die bestaat uit twee herenhu...
Lees verder