HOME | PROJECTEN | NIEUWBOUW MOSKEE BILAL

NIEUWBOUW MOSKEE BILAL

ALKMAAR

PDF

In Alkmaar realiseert K_Dekker de nieuwbouw van Moskee Bilal. Dit wordt een multifunctioneel islamitisch centrum met ruimte voor allerlei activiteiten, diensten en faciliteiten. Afgelopen week zijn de contracten door de opdrachtgever en K_Dekker getekend.


Alkmaar 31 oktober 2022 1.500.000 - 5.000.000 Stichting Marokkaanse Islamieten Alkmaar

NIEUWBOUW MOSKEE BILAL

OMZET 1.500.000 - 5.000.000
CONTRACTVORM UAV
OPDRACHTGEVER Stichting Marokkaanse Islamieten Alkmaar
ARCHITECT Rijnsdorp Architect
OPLEVERDATUM 31 oktober 2022
STATUS In voorbereiding
LOCATIE Alkmaar

Door de groeiende behoefte van activiteiten, groei van het aantal moskeebezoekers en de veroudering van de huidige moskee ontstond het idee voor de nieuwbouw van een multifunctioneel islamitisch centrum in Alkmaar. Het wordt een duurzame nieuwbouw. Zo komt het dak vol zonnepanelen te liggen, komen er groene parkeerplaatsen en het gebouw gaat van het gas af. Ook worden de gevels extra geïsoleerd, wat een hogere rc waarde oplevert.

Onder het gebouw komt over het gehele oppervlakte een kelder (947m2) die ook 1,5 meter boven het maaiveld komt te liggen, zodat er voldoende daglicht wordt toegelaten middels raamwerk op maaiveldhoogte. De toegang van het gebouw wordt hierdoor verhoogd, waarvoor een trap en een plateaulift bij de entree worden aangelegd om het gebouw voor iedereen toegankelijk te maken.

De nieuwbouw wordt gerealiseerd op de plek van de huidige moskee die inmiddels gesloopt is. Het gebouw wordt door K_Dekker casco opgeleverd.

De werkzaamheden zijn momenteel in voorbereiding, waarna de bouw naar verwachting oktober/november van start zal gaan. K_Dekker heeft voor dit project 350 bouwdagen om de bouw af te ronden.

 

NIEUWS OVER DIT PROJECT

Contract getekend nieuwbouw Moskee Bilal

Vorige week vrijdag hebben we het contact getekend en het eerste bouwbord geplaatst voor de nieuwbouw van een multifunctioneel islamitisch centrum in Alkmaar. Moskee Bilal wordt een prachtig centrum, ...
Lees verder