HOME | projecten | Nieuwbouw verpleeghuis Leytenrode
PDF

Nieuwbouw verpleeghuis Leytenrode

Leiderdorp

Leythenrode is een verpleeghuis in Leiderdorp voor ouderen die niet meer zelfstandig kunnen wonen. Het gebouwencomplex is sterk verouderd en K_Dekker gaat i.s.m. Ooijevaar Bevlogen Bouwers het huidige pand vervangen voor nieuwbouw. Totaal komen er 162 zorgappartementen verdeeld over drie woonblokken met ondersteunende faciliteiten zoals kleine winkels en activiteitenruimtes. De vernieuwing wordt gefaseerd uitgevoerd zodat de huidige bewoners op het terrein kunnen blijven wonen.


Leiderdorp 27 maart 2026 > 10.000.000 Stichting Alrijne Zorggroep
Renders: Tangram Architecten

Nieuwbouw verpleeghuis Leytenrode

Omzet > 10.000.000
Contractvorm Bouwteam
Opdrachtgever Stichting Alrijne Zorggroep
Architect Tangram Architecten
Opleverdatum 27 maart 2026
In realisatie
Locatie Leiderdorp

De drie L-vormige woonblokken bestaan uit drie bouwlagen en twee vleugels die verbonden worden door kassen met een totaaloppervlak van 14.600m2 BVO. De drie grote kassen spelen ook een belangrijke rol voor de installaties en energiehuishouding van het complex. Ze dragen ertoe bij dat de nieuwbouw een spectaculair gunstig energieverbruik krijgt.

Groene omgeving

De kassen dienen als gemeenschappelijke ‘wintertuin’. Op het dak komt ook een voor bewoners toegankelijke tuin. Verder worden de woonblokken door tuinen met elkaar verbonden, zodat de bewoners zich vrijuit kunnen bewegen, zonder dat ze het terrein kunnen verlaten. De leef kwaliteit wordt door de tuinen en kassen enorm vergroot: straks kunnen alle bewoners van Leythenrode bijna het hele jaar van ‘buiten’ genieten.