HOME | projecten | Herinrichting bus transferium
PDF

Herinrichting bus transferium

Den Oever

K_Dekker heeft opdracht gekregen om in bouwteam het bestaande bus transferium aan de Havenweg in Den Oever te herinrichten. Het belangrijke knooppunt voor vele buslijnen gaat volledig op de schop en wordt getransformeerd in een duurzaam en toekomstbestendig transferium met een landschappelijk en groen karakter. Een project waarbij alle disciplines van K_Dekker aan bod zullen komen.


Den Oever 23 december 2022 500.000 - 1.500.000 Gemeente Hollands Kroon

Herinrichting bus transferium

Omzet 500.000 - 1.500.000
Contractvorm Bouwteam
Opdrachtgever Gemeente Hollands Kroon
Architect WRK Architecten & KJK Architecten
Opleverdatum 23 december 2022
In realisatie
Locatie Den Oever
Duurzaam en circulair

Wat gaat er zoal gebeuren? Het transferium wordt veilig en toegankelijk gemaakt voor iedere reiziger. Alle verlichting wordt omgebouwd naar LED. Het middenterrein wordt een groen ingerichte ruimte, het huidige gebouw wordt omgebouwd tot een multifunctionele wachtruimte en er wordt een nieuwe bussluis gerealiseerd. In het nieuwe transferium komen ook elementen van het huidige transferium terug. Zo wordt de bestrating opnieuw gebruikt, maar ook worden er voorzieningen uit het huidige gebouw hergebruikt. Circulariteit ten top! En ook nog eens uitgevoerd met ons eigen duurzame (hybride) materieel.

Bouwteam

Dit project wordt gerealiseerd in bouwteamverband met de gemeente Hollands Kroon. Tot het einde van dit jaar wordt het schetsontwerp uitgewerkt tot een definitief ontwerp. Begin 2022 start de voorbereiding zodat medio april 2022 de realisatie van start kan gaan. Het transferium ligt nabij de N99 en de A7 en is een belangrijk knooppunt voor zes buslijnen naar Den Helder, Schagen, Alkmaar, Hoorn en Leeuwarden. Het is bovendien een opstapplaats voor de internationale Flixbus.