HOME | projecten | Herinrichting bus transferium
PDF

Herinrichting bus transferium

Den Oever

K_Dekker heeft in bouwteam het bestaande bus transferium aan de Havenweg in Den Oever heringericht. Het belangrijke knooppunt voor vele buslijnen is volledig op de schop gegaan en getransformeerd in een duurzaam en toekomstbestendig transferium met een landschappelijk en groen karakter. Een project waarbij alle disciplines van K_Dekker aan bod kwamen.


Den Oever 31 juli 2023 500.000 - 1.500.000 Gemeente Hollands Kroon

Herinrichting bus transferium

Omzet 500.000 - 1.500.000
Contractvorm Bouwteam
Opdrachtgever Gemeente Hollands Kroon
Architect WRK Architecten & KJK Architecten
Opleverdatum 31 juli 2023
Gerealiseerd
Locatie Den Oever
Duurzaam en circulair

Wat hebben we zoal gedaan? Het transferium is veilig en toegankelijk gemaakt voor iedere reiziger. Alle verlichting is omgebouwd naar LED. Het middenterrein is een groen ingerichte ruimte geworden, het huidige gebouw is omgebouwd tot een multifunctionele wachtruimte en er is een nieuwe bussluis gerealiseerd. In het nieuwe transferium komen ook elementen van het huidige transferium terug. Zo is de bestrating opnieuw gebruikt, maar ook werden er voorzieningen uit het huidige gebouw hergebruikt. Circulariteit ten top! En ook nog eens uitgevoerd met ons eigen duurzame (hybride) materieel.

Bouwteam

Dit project is gerealiseerd in bouwteamverband met de gemeente Hollands Kroon. Het transferium ligt nabij de N99 en de A7 en is een belangrijk knooppunt voor zes buslijnen naar Den Helder, Schagen, Alkmaar, Hoorn en Leeuwarden. Het is bovendien een opstapplaats voor de internationale Flixbus.