HOME | projecten | _INFRA | Bouwrijp maken terrein Noordwest Ziekenhuis
PDF

Bouwrijp maken terrein Noordwest Ziekenhuis

Alkmaar

De Noordwest Ziekenhuisgroep gaat haar huidige locatie in Alkmaar gefaseerd (ver)nieuwbouwen. K_Dekker heeft opdracht gekregen om het terrein dat in fase 1 wordt aangepakt bouwrijp te maken. Een zorgvuldig project, de patiënten en medewerkers van het ziekenhuis mogen zo min mogelijk overlast ervaren. Zo’n klus kun je aan K_Dekker wel overlaten. 


Alkmaar 30 september 2021 0 - 500.000 Noordwest Ziekenhuisgroep

Bouwrijp maken terrein Noordwest Ziekenhuis

Omzet 0 - 500.000
Contractvorm UAV
Opdrachtgever Noordwest Ziekenhuisgroep
Opleverdatum 30 september 2021
Gerealiseerd
Locatie Alkmaar

Het terrein wordt eerst opgeschoond en ontdaan van allerlei bossages waarna de bestaande  verhardingen worden verwijderd. Vervolgens worden er trillingsmeters geplaatst die tijdens de uitvoering van de kritische werkzaamheden het gebouw van radiotherapie en omgeving monitoren op geluid en trillingen. Hierna worden er water- en gasleidingen verlegd, riool aangebracht en wordt er een watergang verplaatst. Om de watergang te verbinden met andere watergangen, wordt er betonriool aangelegd. Verder zal K_Dekker de monumentale Baileybrug verwijderen en een asfalt bouwweg aanleggen voor het toekomstige bouwverkeer voor de uitbreidingen. Tot slot wordt er nog een stuk straatwerk aangebracht en worden  er bereikbaarheidsvoorzieningen geplaatst, zodat iedereen zijn weg naar de juiste locatie kan blijven vinden.

 Overlast beperken

Stof, trilling, geluid, allemaal veel voorkomende zaken tijdens een bouwproces en toch zullen we ervoor zorgen dat dit minimaal merkbaar zal zijn. Er wordt van 7.00 tot 19.00 uur gewerkt, maar er wordt wel rekening gehouden met de rusttijd in het ziekenhuis.

_Nieuws over dit project

Ssst! De patiënt slaapt.

Wie pal naast een operationeel ziekenhuis een groot bouwproject moet uitvoeren, loopt tegen meer aan dan alleen technische en bouwkundige uitdagingen. Om te beginnen moet de op papier beloofde ‘...
Lees verder