HOME | PROJECTEN | BOUW | RENOVATIE ONDERGRONDSE PARKEERGARAGE ALKMAAR

RENOVATIE ONDERGRONDSE PARKEERGARAGE ALKMAAR

ALKMAAR

PDF

De in Alkmaar gelegen ondergrondse Singelgarage heeft in juli 2020 veel schade opgelopen door een hevige brand die in de garage heeft gewoed. Op twee plekken zijn de kanaalplaten verloren gegaan. K_Dekker heeft eerst opdracht gekregen om deze kanaalplaten te vervangen. In navolging van de succesvolle uitvoering van deze opdracht hebben we een aanvullende opdracht gegund gekregen voor het installatie-technische onderdeel, de tweede fase.

 

 

 


Alkmaar 01 juli 2021 0 - 500.000 Gemeente Alkmaar

RENOVATIE ONDERGRONDSE PARKEERGARAGE ALKMAAR

OMZET 0 - 500.000
CONTRACTVORM UAV
OPDRACHTGEVER Gemeente Alkmaar
ARCHITECT Adviesbureau Hageman
OPLEVERDATUM 01 juli 2021
STATUS In realisatie
LOCATIE Alkmaar

De parkeergarage is een van de grootste in de stad en voorziet veel parkeerbehoefte voor het Noordwest Ziekenhuis, dus is het van groot belang dat hij zo snel als mogelijk heropend wordt. Deze werkzaamheden worden daarom in zeer korte tijd gerealiseerd. K_Dekker is voor deze opdracht geselecteerd omdat de opdrachtgever in K_Dekker het meeste vertrouwen heeft dit werk onder tijdsdruk positief uit te kunnen voeren.

Herstel verdiepingsvloer

Om de parkeergarage te herstellen en veilig te maken was het noodzakelijk om tussen verdieping -1 en -2 negen kanaalplaatvloeren te vervangen. Het was logistiek een zeer uitdagende klus, want de nieuwe kanaalplaatvloeren -van 8.000 kg p.s.- werden in z’n geheel aangevoerd en moesten dus uiterst precies de garage binnen gereden worden. Daarnaast waren ook de bijbehorende bouwkundige werkzaamheden, waaronder het aanbrengen van een nieuwe druklaag en de belijning van de parkeervakken onderdeel van deze opdracht.

Installatietechniek

De aanvullende opdracht omvat het vervangen van de door de brand verwoeste technische installaties en de bouwkundige werkzaamheden die hier bij komen kijken. In samenwerking met onze partners Elektropartners B.V. & Klomp Technisch Buro voeren we deze opdracht uit. Als alles verloopt volgens planning gaat de ondergrondse garage in juli weer open. De -1 verdieping wordt als eerste geopend, drie weken later volgt verdieping -2.

NIEUWS OVER DIT PROJECT

Gunning renovatie ondergrondse singelgarage Alkmaar

In navolging van de succesvolle renovatie van de verdiepingsvloer in de ondergrondse Singelgarage Alkmaar, heeft K_Dekker bouw & infra b.v. ook de gunning van Gemeente Alkmaar ontvangen voor h...
Lees verder