HOME | PROJECTEN | SLOOP BUSGEBOUW STATION ALKMAAR CENTRAAL

SLOOP BUSGEBOUW STATION ALKMAAR CENTRAAL

ALKMAAR

PDF

Alkmaarders die vaak met de trein of bus reizen is ongetwijfeld opgevallen dat het bus gebouw met de wachtruimte al lange tijd leeg stond. K_Dekker heeft opdracht gekregen om dit gebouw gefaseerd te slopen ter verbetering van het stationsgebied. In samenwerking met sloopbedrijf C.A. de Groot voeren wij dit project uit, zodat NS het stationsgebied kan vernieuwen.


Alkmaar 31 maart 2021 0 - 500.000 Green Properties BV

SLOOP BUSGEBOUW STATION ALKMAAR CENTRAAL

OMZET 0 - 500.000
CONTRACTVORM UAV
OPDRACHTGEVER Green Properties BV
OPLEVERDATUM 31 maart 2021
STATUS In realisatie
LOCATIE Alkmaar

Het gebouw wordt in vier fases gesloopt. Eerst wordt het pand volledig gestript en worden alle asbesthoudende toepassingen gesaneerd. In het weekend van 29 januari wordt de onderdoorgang gesloopt (fase 1) en daaropvolgend het deel aan de zijde van de stationsweg (fase 2). Hierna wordt het deel gesloopt waar voorheen de Connexxion wachtruimte was gevestigd (fase 3). De laatste fase (fase 4) wordt uitgevoerd tijdens een treinvrije periode (TVP) van 19-21 februari. In dit weekend wordt het laatste deel, het deel dat direct aan het spoor grenst gesloopt. De beperkte werkruimte, maar ook de logistieke tijdsplanning zijn de uitdaging bij dit project. Het mag de dienstregeling van het openbaar vervoer niet in de weg zitten. Verder wordt dit werk uitgevoerd in een publieke ruimte, waardoor de veiligheid van zeer groot belang is.

NIEUWS OVER DIT PROJECT

Weekend sloopwerkzaamheden Alkmaar Centraal

Station Alkmaar Noord wordt momenteel door K_Dekker vernieuwd en wordt opgebouwd in dezelfde stijl als Alkmaar Centraal. Met de sloop van het busgebouw (het voormalige Connexxion gebouw) kan hiermee o...
Lees verder