HOME | projecten | _INFRA | Realisatie busplein
PDF

Realisatie busplein

Utrecht Centraal Station

Van diepriool tot en met de laatste glasplaat op de overkapping: K_Dekker heeft de complete realisatie van het busplein bij Utrecht CS in eigen beheer gedaan. Op drie ‘busvrije’ weekenden na bleef het busplein tijdens het werk continu in bedrijf. Kwestie van strak time- en omgevingsmanagement.


Utrecht Centraal Station 31 juli 2016 5.000.000 - 10.000.000 ProRail BV

Realisatie busplein

Omzet 5.000.000 - 10.000.000
Contractvorm Array
Opdrachtgever ProRail BV
Architect Movares Nederland BV
Opleverdatum 31 juli 2016
Gerealiseerd
Locatie Utrecht Centraal Station

De realisatie van het busplein tussen Utrecht CS en het Beatrix Theater is gefaseerd uitgevoerd. Gedegen omgevingsmanagement was bij dit project absolute noodzaak. Niet alleen om de aanhoudende stroom reizigers en bussen zo min mogelijk te hinderen, maar ook om het draagvlak van de directe omgeving en de nevenaannemers die er werkten zo groot mogelijk te houden. Bovendien was er een zeer strakke tijdsplanning. In de drie ‘busvrije’ weekenden is in 52 uur non-stop veel werk verzet – een mooi staaltje timemanagement!

Het busplein was een veelzijdig project waar verschillende disciplines van K_Dekker bij betrokken waren. Van de sloop en verwijdering van bestaande constructies en asfalt tot en met de aanleg van diepriool, ondergrond, asfaltverhardingen, combi-deklagen en overkappingen tot en met lantaarnpalen, glasvezelkabels en installaties.

De complexiteit en de veelzijdigheid van het werk en de intensieve drukte in de omgeving zette iedereen bij K_Dekker op scherp. De succesvolle afronding van het project én de geleverde kwaliteit laten zien dat K_Dekker ook zijn mannetje staat bij integrale projecten. Integraal werken betekent vooral: samenwerken en veel overleggen. Voor veel projectleiders een nieuwe manier van opereren. Van voornamelijk uitvoeren kwam daar denken in oplossingen, meedenken met andere partijen en continu de regie bewaken bij.

_Nieuws over dit project

De Bussen rijden weer op station Utrecht

De Bussen rijden weer op station Utrecht De medewerkers van K_Dekker bouw & infra b.v. hebben in het weekend van 12 en 13 December hard gewerkt aan het openstellen van het nieuwe busplein op Utrec...
Lees verder