HOME | projecten | _BOUW | Ver- en nieuwbouw hotel en woning
PDF

Ver- en nieuwbouw hotel en woning

Durgerdam

Eén project, min of meer drie panden en een veelvoud aan uitdagingen. De afbouw van een rijksmonument tot luxe restaurant met vier hotelkamers, de afbouw van een tweede gebouw tot hotel met tien kamers en de nieuwbouw van een dijkwoning in de typische stijl van Durgerdam er pal naast: bij dit project draait alles om de bijzondere details en de kwaliteit van de afwerking. Punten scoren met design én techniek.

Eén ding is zeker: niets is standaard in dit project. Van het kunstzinnige stucwerk in het restaurant tot de lichtinval en de kleurschakeringen in de afzonderlijke hotelkamers: de architect en de interieurdesigners hebben over elk detail nagedacht.


Durgerdam 30 november 2022 1.500.000 - 5.000.000 Aedes Real Estate

Ver- en nieuwbouw hotel en woning

Omzet 1.500.000 - 5.000.000
Contractvorm Bouwteam
Opdrachtgever Aedes Real Estate
Architect K+P Architecten
Opleverdatum 30 november 2022
In realisatie
Locatie Durgerdam
Totale metamorfose

Wat moet er gebeuren? De huidige gebouwen zijn van binnen volledig gestript en kaal gemaakt. Het rijksmonument is zelfs stukje bij beetje gedemonteerd om vervolgens weer vanaf de grond opgebouwd te worden. Als de voor de restauratie van dak en gevel aangetrokken aannemer klaar is met het water- en winddicht maken van het monumentale pand langs de dijk gaat het team van K_Dekker van start met de metamorfose aan de binnenkant van het hotel en restaurant. Parallel daaraan renoveren we het tweede hotelpand achter het rijksmonument en bouwen we ook het woonhuis aan de dijk. De gebouwen liggen op een ruim perceel: om het hotel heen komt een landelijke tuin met lokale beplanting, een insectenhotel en vogelhuisjes.

 Honderd procent Durgerdam

Het ontwerp van het complete project is heel precies en uiterst bijzonder. In de verschillende hotelkamers wordt bijvoorbeeld veel natuursteen gebruikt dat zo verwerkt is dat de vloer en het badkamermeubel naadloos op elkaar aansluiten. Ook zijn de kleuren van elke kamer precies uitgekozen op de specifieke lichtinval. Invloed van water, lucht en land op het interieur van de kamers en het restaurant zijn onmiskenbaar. Dit hotel in Durgerdam ís Durgerdam.

Technische uitdagingen

Stormachtig is het project zelfs. Want ook technisch zijn er de nodige uitdagingen. Naast het hotel-restaurant bouwt K_Dekker een dijkwoning – ook in de klassieke stijl van Durgerdam – met een betonnen kelder. Omdat de kelder van het woonhuis in het dijklichaam gebouwd wordt, treffen we er extra voorzieningen om de waterveiligheid te waarborgen. Verder speelt de monumentale status van het naastgelegen rijksmonument continu mee. Ook in technisch opzicht tellen dus alle details bij de bouw van dit luxe hotel, het restaurant en woning.

K_Dekker voert de regie over het complete project en coördineert ook de uitbestede installatiewerkzaamheden. Het project is eind september 2021 van start gegaan.

 

_Nieuws over dit project

Renovatie van monumentaal hotel

Aan de dijk in Durgerdam komt op een idyllische plek een al even idyllisch hotel. Een oud rijksmonument wordt daar door K_Dekker verbouwd tot luxe hotel met restaurant en in totaal veertien kamers. Pa...
Lees verder