HOME | projecten | _BOUW | Herbestemming muziekcentrum tot Q-Factory Hotel
PDF

Herbestemming muziekcentrum tot Q-Factory Hotel

Amsterdam

Een groot muziekcentrum ombouwen tot hotel en daarbij een deel van de functionaliteit van het oorspronkelijke gebouw intact laten: dat was in het kort de opdracht voor K_Dekker bij de herbestemming van Muziekcentrum Q-factory in Amsterdam.


Amsterdam 30 juni 2017 1.500.000 - 5.000.000 Astoria Vastgoed BV

Herbestemming muziekcentrum tot Q-Factory Hotel

Omzet 1.500.000 - 5.000.000
Contractvorm Array
Opdrachtgever Astoria Vastgoed BV
Architect A+G Architecten
Opleverdatum 30 juni 2017
Gerealiseerd
Locatie Amsterdam

K_Dekker had wel oren naar deze muzikale opdracht. Een aantal van de repetitieruimtes zijn verbouwd tot vijftig hotelkamers. Op de derde verdieping (1158 m2 bvo) zijn nu 37 hotelkamers: 25 van circa 17m2, 7 van ruim 18m2 en vijf van 25m2. Ook zitten hier de hotellobby, gangen, de lift en toegang tot het noodtrappenhuis.

Nieuwe verdieping

De vierde verdieping (493m2 bvo) is een verdiepingsvloer die er tijdens de bouw in is gemaakt en bestaat uit een stalen skelet met houten balken. Op deze verdieping zijn 18 hotelkamers van ongeveer 17m2 gerealiseerd. Ook hier een gang, lift en noodtrappenhuis inclusief dakopbouw.

Concertzaal

In het midden van het bestaande pand zit een grote concertzaal. Daar rondom bevinden zich diverse muziekstudio’s die gehuurd kunnen worden. Hotel en concertzaal: ideale combi. Muzikanten en concertbezoekers die net een optreden achter de rug hebben kunnen zo naar boven. De kamers zijn natuurlijk extra goed tegen geluid geïsoleerd, met een doos-in-doos-constructie van de wanden en plafonds.

Industrieel

Het hotel heeft een industriële uitstraling en er zijn veel natuurlijke materialen gebruikt. Zo is de betonvloer alleen gecoat in een transparante coating en zijn de wanden éénmaal gesausd en plaatselijk voorzien van Okoumé-platen die transparant zijn geolied. De betonplafonds zijn niet behandeld en het leidingwerk is veelal in zicht.

_Nieuws over dit project

55 nieuwe hotelkamers in muziekcentrum Q-Factory Amsterdam

Muziek maken in een hotel. Bij Q-Factory kan het! Muziekcentrum Q-factory is onlangs door K_Dekker bouw & infra grondig verbouwd. Op de 3e en 4e verdieping hebben een aantal van de repetitieruimte...
Lees verder