HOME | projecten | _BOUW | Realisatie woon-werk complex H-Park
PDF

Realisatie woon-werk complex H-Park

Hilversum

In Hilversum heeft K_Dekker meegewerkt aan de realisatie van H-Park, een modern woon-werkcomplex midden in een groene omgeving. Het werk bestond uit de renovatie van een voormalig kantoorpand en een oude fabriekshal tot een multifunctioneel complex met werk-woonunits, kantoorruimte en shortstay-units, verbonden via een glazen atrium. Ook het omliggende terrein is door K_Dekker volledig opnieuw ingericht.


Hilversum 31 december 2019 > 10.000.000 Re De Velopment BV onder directie van: Landmark Vastgoed Management BV

Realisatie woon-werk complex H-Park

Omzet > 10.000.000
Contractvorm Array
Opdrachtgever Re De Velopment BV onder directie van: Landmark Vastgoed Management BV
Architect ZZDP Architecten
Opleverdatum 31 december 2019
Gerealiseerd
Locatie Hilversum

De twee gebouwen in Hilversum die samen het H-Park vormen, kennen een lange geschiedenis. Ooit waren het fabrieken van Beiersdorf, daarna huisde de NOS er met het Omroepmuseum, gevolgd door de Hogeschool van de Kunsten. De nieuwe eigenaar wilde er een modern en dynamisch woon-werkcomplex realiseren waarvan de individuele units duidelijk verbonden zijn met het groene park dat het complex omringt. Staal, glas en beton kenmerken het ontwerp van het H-vormige gebouw. Het complex bestaat uit twee gebouwen die na voltooiing verbonden zijn via een gemeenschappelijk, glazen atrium.

BOUWTEAM

K_Dekker werkte bij H-Park in bouwteam. Het totale werk is gefaseerd uitgevoerd en aanbesteed. Voor aanvang van de eerste fase in maart 2018 waren beide gebouwen al volledig gestript door Beelen Sloopwerken. K_Dekker is in maart 2018 gestart met de renovatie aan binnen- en buitenkant. De eerste werkzaamheden bestonden uit het herstellen van het betonskelet door middel van stralen, betonreparaties en het keimen van de gevel. Daarnaast is van beide gebouwen divers metselwerk gerenoveerd.

Ook voerden de medewerkers van K_Dekker de nodige timmerwerkzaamheden uit en knapten ze delen van de gevels op. Voor de installateur van de kozijnen deed K_Dekker het voorbereidende werk en bracht ruim 500 stelkozijnen aan. K_Dekker zat ondertussen ook letterlijk bovenop het gebouw en vernieuwde ruim 3000m2 dak met een permanent dakveiligheidssysteem.

MAXIMAAL NUT

Om ook de kelderruimte van het grootste gebouw op H-Park optimaal te kunnen benutten, heeft K_Dekker langs één zijde van het gebouw over circa honderd meter lengte de grond afgegraven. Vervolgens zijn in de muren kozijnen en ramen geplaatst zodat de ruimte beschikt over daglicht; in de voormalige kelder zit nu het bedrijfsrestaurant. Bovendien zijn op het door de afgraving gecreëerde schuine talud een aantal terrassen gerealiseerd – bij goed weer kun je er dus ook buiten zitten. Naar de entree van het pand loopt een dertien meter lange loopbrug – een mooi staaltje vakwerk.

Het kleine gebouw achter de twee hoofdpanden is in de laatste fase van het werk door K_Dekker verbouwd tot sportschool voor een tweede vestiging van de Bonjasky Academy van voormalig kickbokskampioen Remy Bonjasky.

INRICHTING VAN HET TERREIN

Het terrein is met veel aandacht voor natuur én logistiek ingericht. Zo legde K_Dekker circa 180 parkeerplaatsen aan, ontwikkelde het wandel- en fietspaden en plantte het ook al het groen aan van het park. Conform de eis van de gemeente om al het hemelwater op het eigen terrein op te vangen en te verwerken, realiseerde K_Dekker – naar een ontwerp van HB Advies – een compleet infiltratiesysteem. Drie zogenaamde ‘raingardens’ vangen in combinatie met infiltratiekratten al het regenwater van de bebouwing op zodat het water de tijd krijgt om in de zandgrond weg te zakken. De soorten bomen en planten die in deze kuilen staan, verdragen het prima om een etmaal of iets langer geheel of gedeeltelijk onder water te staan.

Omdat het H-Park privéterrein is en er geen parkeeroverlast moet ontstaan voor bewoners en gebruikers, heeft K_Dekker een schuifpoort gerealiseerd. Een mooie entree van het H-Park waardoor tussen 22 uur ’s avonds en 7 uur ’s ochtends auto’s het terrein alleen op en af kunnen als de bestuurder over een pasje beschikt.

Het complete werk is volgens planning opgeleverd in december 2019.

 

_Nieuws over dit project

Van oude fabriek naar werken en wonen in een park

Op een voormalig fabrieksterrein, verstopt in een jaren 30 woonwijk, een modern werk-wooncomplex realiseren met volop aandacht voor de natuurlijke aspecten van het terrein. Dat is het H-Park midden in...
Lees verder

Bouwupdate H-Park Hilversum

Gebouw 1 van de 3 is begin september opgeleverd en het resultaat is verbluffend! De huurder gaat nu verder het pand afbouwen. K_Dekker is ondertussen bezig met de realisatie van het 2e en 3e gebouw, w...
Lees verder

Het oude karakter van de voormalige fabriekshal is in ere hersteld

Het H-Park in Hilversum is een stek met historie. Hier waren klinkende namen gehuisvest zoals Nivea, NOS, Hoge school van de Kunsten en het Omroepmuseum. Maar op dit moment staan de gebouwen in het pa...
Lees verder

H-Park rolt uit de steigers

In Hilversum werkt K_Dekker aan de realisatie van H-Park, een modern woon-werkcomplex midden in een groene omgeving. Het werk bestaat uit de renovatie van twee hoofdgebouwen en een tussengebouw tot ee...
Lees verder

Werken en wonen in hip H Park

Live. Work. Create. Dat zijn de drie kenmerken van het H-Park welke K_Dekker in Hilversum realiseert. H-Park wordt het nieuwe, bruisende woon- en werkcomplex aan de Oude Amersfoortseweg in Hilversum. ...
Lees verder