HOME | projecten | Verbouw gebouw Zilvermeeuw en MHKC De Brug
PDF

Verbouw gebouw Zilvermeeuw en MHKC De Brug

Den Helder

Twee gebouwen van de marine in Den Helder worden voor andere doeleinden gebruikt. K_Dekker voerde de noodzakelijke bouwkundige en installatietechnische aanpassingen in de kantoorruimtes uit.


Den Helder 24 augustus 2018 500.000 - 1.500.000 Rijksvastgoedbedrijf

Verbouw gebouw Zilvermeeuw en MHKC De Brug

Omzet 500.000 - 1.500.000
Contractvorm UAV
Opdrachtgever Rijksvastgoedbedrijf
Opleverdatum 24 augustus 2018
Gerealiseerd
Locatie Den Helder

In hoofdlijnen kwam het werk neer op het realiseren van inbraakwerende voorzieningen, aanpassen van elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties en het wijzigen van de indeling van gebouw Zilvermeeuw. Omdat de gebouwen Zilvermeeuw en MHKC (Marine Hoofdkwartier Kustwacht Centrum) De Brug op het marineterrein in Den Helder liggen en tijdens het werk deels in gebruik bleven, moest het werk gefaseerd en per verdieping worden uitgevoerd. Om die reden handhaafde de opdrachtgever de beveiliging van het pand tijdens het werk.

Het team van K_Dekker verving asbesthoudende kitvoegen, realiseerde de afdekking van asbesthoudende stortstroken van de constructie, vernieuwde alle systeemplafonds en grote delen van de vloerbedekking, metselde deursparingen dicht, monteerde inbraakwerende stalen binnenkozijnen, schilderde binnenwanden en de nieuwe kozijnen en verving een deel van de aluminium gevelkozijnen. Ook is de E- en W-installatie compleet vernieuwd.

K_Dekker realiseerde een nieuw tourniquet in de buitengevel en heeft diverse houten gevelkozijnen aangepast. Tot slot is alle bestaande zonwering vervangen.