HOME | projecten | Vervangen perronkappen station Rotterdam Alexander
PDF

Vervangen perronkappen station Rotterdam Alexander

Rotterdam

Op station Rotterdam Alexander heeft K_Dekker de perronoverkappingen vervangen. Daarbij is de bestaande staalconstructie waarop de kappen steunden behouden gebleven. Ook de E- en W-installaties zijn vervangen.


Rotterdam 01 november 2018 500.000 - 1.500.000 ProRail BV

Vervangen perronkappen station Rotterdam Alexander

Omzet 500.000 - 1.500.000
Contractvorm Array
Opdrachtgever ProRail BV
Architect 4Infra Advies- en engineeringsbureau
Opleverdatum 01 november 2018
Gerealiseerd
Locatie Rotterdam

Terwijl de treinen en metro’s gewoon bleven rijden (op twee treinvrije weekends na) en het station dus ook gewoon in gebruik bleef, heeft het team van K_Dekker de bestaande koepeloverkappingen en stalen puien aan de achterzijde van de kappen gesloopt en deze vervangen door nieuwe puien en nieuwe overkappingen. Ook de vuilnisbakken en banken zijn verwijderd.

De bouwplaats was maar beperkt – het perron was relatief smal – en tijdens het werk op het perron werd ook het stationsgebouw ernaast verbouwd door een nevenaannemer.

In het werk is ook meegenomen de verbetering van het bestaande hekwerk aan de achterzijde van het perron (dat is opnieuw in het lood gezet), het schilderen van bestaande stalen lichtmasten en hekwerken, het verwijderen van de kabelgoot, het verlichting- en omroepsysteem en het vervangen daarvan. Het camerasysteem bleef wel gehandhaafd.