HOME | projecten | Vervangen lift en roltrap station Voorburg
PDF

Vervangen lift en roltrap station Voorburg

Voorburg

Op NS-station Voorburg heeft K_Dekker de bestaande lift- en leidingschacht, roltrap en betonnen balustraden gesloopt en vervangen door een nieuwe, transparante liftschacht, een stalen leidingschacht, nieuwe glazen balustraden.


Voorburg 21 december 2018 500.000 - 1.500.000 ProRail BV

Vervangen lift en roltrap station Voorburg

Omzet 500.000 - 1.500.000
Contractvorm Array
Opdrachtgever ProRail BV
Architect Movares adviseurs & ingenieurs
Opleverdatum 21 december 2018
Gerealiseerd
Locatie Voorburg

Voor de installatie van de nieuwe lift en de nieuwe roltrap heeft K_Dekker bouwkundige voorbereidingen getroffen voor de leverancier, onder meer door het vernieuwen van de

elektrische leidingen voor de lift- en roltrap-installatie.

Aandachtspunten tijdens de werkzaamheden waren dat de stationsomgeving gewoon in gebruik bleef, dat er drie treinvrije periodes werden ingepland waarbinnen volgens een strakke planning gewerkt moet worden. Ook was het CO2-certificaat van toepassing binnen de EMVI-aanbesteding.

Het complete project nam vier maanden in beslag. In die periode was het station niet toegankelijk voor reizigers die van een lift afhankelijk zijn.

Het werk maakt deel uit van een grote operatie van ProRail om elk station in Nederland toegankelijk te maken voor alle reizigers. De komende tien jaar worden op dertig stations in totaal circa honderd liften vervangen.

_Nieuws over dit project

LEGO IN ‘T GROOT

Wat voor ProRail business as usual is, is voor K_Dekker een belangrijk extra aandachtspunt bij werk op treinstations: rekening houden met de reiziger. “Om de veiligheid van de mensen te garander...
Lees verder