HOME | projecten | Renovatie, uitbreiding en nieuwbouw OBS Piet Hein
PDF

Renovatie, uitbreiding en nieuwbouw OBS Piet Hein

Amstelveen

De openbare basisschool Piet Hein in Amstelveen is volledig gerenoveerd naar de huidige strenge normen die gelden voor schoolgebouwen, met name op vlak van ventilatie. Aan het oude schoolgebouw is ook een deel nieuw gebouwd, voor extra lokalen en kleedruimtes, kantine, kantoorruimte en dergelijke. Zelfs de gymzaal voldoet na een complete opknapbeurt aan de hedendaagse normen.


Amstelveen 31 juli 2017 1.500.000 - 5.000.000 Gemeente Amstelveen

Renovatie, uitbreiding en nieuwbouw OBS Piet Hein

Omzet 1.500.000 - 5.000.000
Contractvorm Array
Opdrachtgever Gemeente Amstelveen
Architect Carree Architecten BNA
Opleverdatum 31 juli 2017
Gerealiseerd
Locatie Amstelveen

Om de persoonlijke begeleiding van de leerlingen fysiek beter in het gebouw te passen, maar ook om de luchtkwaliteit te verbeteren en de duurzaamheid van het gebouw een boost te geven: dat was het project in een notendop. K_Dekker realiseerde nieuwe installaties, een compleet nieuw en geïsoleerd pannendak, nieuwe kunststof kozijnen, een aantal nieuwe lokalen en spreekruimtes, een aula en nieuwe inrichtingen in lokalen en gymzaal. Het gebouw is gekwalificeerd op klasse C volgens het Programma van Eisen Frisse Scholen; voor de ventilatie-eisen voor de ventilatiehoeveelheden is zelfs klasse B aangehouden.

Geen hinder

Een van de belangrijkste redenen waarom K_Dekker deze omvangrijke klus van de gemeente gegund kreeg, zat hem in het omgevingsplan. Voornaamste eis van de gemeente was dat de buurt geen hinder van de werkzaamheden mocht ondervinden. Het tot in detail uitgewerkte plan van K_Dekker gaf de gemeente dat vertrouwen. In het plan stond bijvoorbeeld beschreven hoe de bestrating beschermd zou worden en hoe de klachtenregeling werkte. Een dieselaggregaat werd vervangen door een veel stillere hybride exemplaar op zonne-energie. Heien gebeurde met een geluidsarme en trillingsvrije heimachine.

Binnenstedelijk

Dit zogeheten binnenstedelijk bouwen – waarbij de bouwer zeer nadrukkelijk rekening moet houden met de direct omwonenden en de buurt – wordt in steeds meer gemeenten de norm. K_Dekker omarmt die ontwikkeling en zoekt per project naar manieren om de overlast serieus te beperken. Natuurlijk is dat een mooie manier om je te onderscheiden van de concurrent, maar uiteindelijk heeft gewoon iedereen daar profijt van.

_Nieuws over dit project

Schooljaar van start in een vernieuwde school

Voor de leerlingen van de OBS Piet Hein in Amstelveen is het nieuwe schooljaar van start gegaan in een vernieuwd schoolgebouw. K_Dekker heeft in opdracht van de Gemeente Amstelveen het oude pand van d...
Lees verder

Hoogste punt bereikt OBS Piet Hein

Vanaf november is K_Dekker bouw & infra b.v. in opdracht van de gemeente Amstelveen bezig met de renovatie en uitbreiding van openbare basisschool Piet Hein, gelegen aan de Wibautlaan. Om te kunne...
Lees verder