HOME | projecten | _KLEINBOUW | Uitbreiding Aloysiusschool
PDF

Uitbreiding Aloysiusschool

Schagen

Midden in het stadscentrum van Schagen heeft K_Dekker de uitbreiding van de bestaande basisschool St. Aloysiusschool met twee lokalen gerealiseerd. De basisschool had eerst nog een dependance, maar zij wilden dit weer samenvoegen tot één locatie. De nieuwe lokalen zijn naast de hoofdingang en op de eerste verdieping aangebouwd. Tijdens de werkzaamheden bleef de school in gebruik.


Schagen 29 oktober 2020 0 - 500.000 Stichting Sarkon

Uitbreiding Aloysiusschool

Omzet 0 - 500.000
Contractvorm Array
Opdrachtgever Stichting Sarkon
Architect M@@T architecten & adviseurs
Opleverdatum 29 oktober 2020
Gerealiseerd
Locatie Schagen

De in 2013 gerealiseerde nieuwbouw van de St. Aloysiusschool is gesitueerd op de plek van de uit 1923 daterende oude school in het centrum van Schagen. In opdracht van de Stichting Sarkon is er een plan ontwikkeld voor uitbreiding van lokalen aan de noordzijde.

VOORDELEN

De uitbreiding van de school met 2 extra lesruimtes heeft een aantal grote voordelen: allereerst wordt de Aloysiusschool weer één school, dit is een belangrijke visie vanuit de school. De lesruimtes worden kwalitatief beter dan de huidige ruimtes in de dependance, één school is beter voor de exploitatie en onderhoud van de school, de uitbreiding aan de noordzijde vergroot de zichtbaarheid en herkenbaarheid van de school aan de Langestraat, met uitbreiding aan de noordzijde kan het deel van SKRS en het huidige schoolplein geheel intact blijven en de uitbreiding aan de noordzijde kan vanaf de Langestraat uitgevoerd worden zonder dat dit veel overlast en gevaar oplevert voor het gebruik van de school.