HOME | projecten | Verbouw Johannes Boscoschool in Heerhugowaard
PDF

Verbouw Johannes Boscoschool in Heerhugowaard

Heerhugowaard

Op de Johannes Bosco school – een middelbare school voor vmbo tl en havo – wilden ze de praktijklokalen op de eerste verdieping herinrichten. Daarvoor moesten de wanden binnen verwijderd worden en apart gezet voor hergebruik: een mooie klus voor een groep leerlingen. K_Dekker Kleinbouw voerde de rest van het werk uit en coördineerde ook de installatiewerkzaamheden.


Heerhugowaard 19 augustus 2022 0 - 500.000 Pontus Onderwijsgroep

Verbouw Johannes Boscoschool in Heerhugowaard

Omzet 0 - 500.000
Contractvorm Array
Opdrachtgever Pontus Onderwijsgroep
Opleverdatum 19 augustus 2022
Gerealiseerd
Locatie Heerhugowaard

Doel van de herinrichting van de school was de realisatie van een studieplein en een opknapbeurt van de omliggende klaslokalen. Het team van K_Dekker Kleinbouw startte begin juli met de verbouwing: de zomervakantie was nog niet begonnen. Dus moest het team rekening houden met de eindexamenkandidaten die nog op hun laatste examens zaten te zwoegen. Dankzij een strakke dagplanning en continu overleg met de schoolleiding verliepen die examens ongestoord.

Nadat de leerlingen de wanddelen vakkundig hadden verwijderd, is het team van K_Dekker aan de slag gegaan met de herinrichtingswerkzaamheden. Daarbij werd een deel van de verwijderde systeemwanden, deuren en kozijnen slim hergebruikt in de nieuwe praktijklokalen. Daarnaast werden er nog een aantal nieuwe kozijnen, doorbraken en overige indelingsaanpassingen aangepakt.

De finishing touch van de opknapbeurt van de lokalen – het schilderwerk – is deels ook door leerlingen van de Johannes Boscoschool zelf opgepakt, onder leiding van een aantal docenten. Echte praktijklessen, nog voor de school weer open ging!

Eerder heeft K_Dekker een interne verbouwing uitgevoerd op de Johannes Boscoschool – tot tevredenheid van het schoolbestuur. Daarom werden we opnieuw gevraagd in te schrijven op de aanbesteding die uiteindelijk aan K_Dekker Kleinbouw werd gegund.