HOME | projecten | Renovatie en verbouw Theresiaschool
PDF

Renovatie en verbouw Theresiaschool

Warmenhuizen

De voormalige Theresiaschool in Warmenhuizen is door K_Dekker kleinbouw vakkundig omgetoverd in twee kledingwinkels op de begane grond en twee appartementen op de eerste verdieping. Bij de verbouwing zijn heel wat klassieke elementen van het schoolgebouw bewaard gebleven.


Warmenhuizen 18 december 2015 0 - 500.000 J.N.P. Beemsterboer

Renovatie en verbouw Theresiaschool

Omzet 0 - 500.000
Contractvorm Array
Opdrachtgever J.N.P. Beemsterboer
Architect Breddels Architecten
Opleverdatum 18 december 2015
Gerealiseerd
Locatie Warmenhuizen

De oude Theresiaschool is aan de buitenkant nagenoeg hetzelfde – de gevel is weliswaar opnieuw opgemetseld en er zijn nieuwe kozijnen geplaatst – maar aan de binnenkant heeft het gebouw een complete metamorfose ondergaan. Wel zijn diverse klassieke elementen zoals de terrazzovloer in het trappenhuis bewaard gebleven en zelfs opgeknapt. Ook de gemetselde inscriptie ‘Theresiaschool’ prijkt nog op de gevel.

Modern én historisch

K_Dekker kleinbouw heeft aan de binnenkant van het gebouw veel sloopwerk verricht om het oude gebouw zo duurzaam en modern mogelijk te kunnen maken. De houten vloeren en muren zijn verwijderd en vervangen door geïsoleerde betonvloeren, geïsoleerde voorzetwanden en een nieuwe, geïsoleerde kapconstructie. Ook is er aan de achterzijde van het pand een aanbouw gerealiseerd van 31m2.

De twee winkels hebben een gezamenlijke oppervlakte van 197m2, de twee appartementen meten samen 162m2. Tijdens de verbouwing moest er rekening gehouden worden met de omgeving (de oude school ligt midden in de dorpskern) en met de draagkracht van de oude fundering en balken. Bij het opknappen van de gevel zijn de oude bakstenen grotendeels opnieuw gebruikt. Het gebouw is compleet aangepast aan de eisen van deze tijd wat brandwerendheid en geluids- en warmte-isolatie betreft. Ook is de complete E & W installatie aangelegd door K_Dekker kleinbouw.

_Nieuws over dit project

Theresiaschool Warmenhuizen

K_Dekker Kleinbouw is gestart met de herbestemming van de Theresiaschool aan de Dorpsstraat 173 te Warmenhuizen. In juni jl. is de utiliteitsbouw van K_Dekker reeds begonnen met de bouw van de nieuwe ...
Lees verder