HOME | projecten | Renovatie Sint Michaël College
PDF

Renovatie Sint Michaël College

Zaandam

In opdracht van het St. Michaël College in Zaandam realiseert K_Dekker de duurzame, bouwkundige renovatie van het schoolgebouw. Het schoolgebouw is in de jaren 60 (1965) neergezet, in 2003 en 2008 heeft er een uitbreiding plaatsgevonden en het bouwdeel uit 1965 is nu toe aan renovatie. Hiermee wordt de school klaargemaakt voor de toekomst.


Zaandam 31 juli 2024 1.500.000 - 5.000.000 R.K. Onderwijs Stichting Sint Michaël

Renovatie Sint Michaël College

Omzet 1.500.000 - 5.000.000
Contractvorm UAV
Opdrachtgever R.K. Onderwijs Stichting Sint Michaël
Opleverdatum 31 juli 2024
In realisatie
Locatie Zaandam

We brengen een nieuwe thermische schil rond het gebouw, isoleren de gevels, daken en vloeren, vervangen een aanbouw en renoveren een deel van het interieur en meubilair. De sloopwerkzaamheden is de 1e fase van het project. Na het aanbrengen van de thermische schil worden aan de buitenkant steenstrips geplaatst. Alle daken, incl. het dakhout wordt volledig vervangen, inclusief nieuw dakbeschot en er worden zonnepanelen geplaatst (door neven aannemer). 80% van de kozijnen wordt vervangen door nieuwe aluminium kozijnen.

Energiezuinig gebouw

Met al deze aanpassingen wordt de school een energiezuinig pand, dat voldoet aan de nieuwste wensen in onderwijsgebouwen. Tijdens de officiële aftrap eerder dit jaar door rector Miriam Ruigrok en wethouder Natasja Groothuismink onthulden zij samen de ’artist impression’, waarop te zien is hoe het gebouw er vanaf de zomer van 2024 uit zal komen te zien.

School blijft in gebruik

Aandachtspunt tijdens de bouw is dat de school tijdens de renovatiewerkzaamheden in gebruik blijft. In overleg met de opdrachtgever en alle betrokkenen zorgen we ervoor dat overlast zoveel mogelijk wordt beperkt. De werkzaamheden vinden gefaseerd plaats, zodat slechts een (klein) deel van de
school buiten gebruik is. Om voldoende ruimte te bieden tijdens de renovatieperiode, zijn door de school zelf noodlokalen geplaatst. De werkzaamheden zijn gestart in april 2023 en de oplevering staat gepland voor zomer 2024.