HOME | projecten | _BOUW | Complete gevelrenovatie kantoorpand Invaro
PDF

Complete gevelrenovatie kantoorpand Invaro

Hoorn

In Hoorn heeft K_Dekker de opdracht gekregen de gevel van het kantoorpand van Invaro aan de Verlengde Lageweg in Hoorn te renoveren en te voorzien van nieuwe gevelbekleding. Hiermee krijgt het karakteristieke kantoorpand dat in de Hoornse volksmond ook wel bekend staat als het ‘Elephant’ pand een nieuwe eigentijdse uitstraling in lijn met de in 2017 nieuw gebouwde productiehal.


Hoorn 07 juli 2023 500.000 - 1.500.000 Erwemka Holding B.V.

Complete gevelrenovatie kantoorpand Invaro

Omzet 500.000 - 1.500.000
Contractvorm UAV
Opdrachtgever Erwemka Holding B.V.
Opleverdatum 07 juli 2023
In realisatie
Locatie Hoorn

Centraal in deze werkzaamheden staat het verwijderen van de huidige buitenschil van het kantoorgebouw, en het weer aanbrengen van een nieuwe schil. Rondom het hele gebouw worden steigers geplaatst zodat het gebouw wordt ‘ingepakt’. In totaal wordt er 850m2 aan gevelbekleding incl. isolatie verwijderd. Er komt een nieuw gevelisolatie systeem voorzien van steen-strips voor in de plaats. Daarnaast worden 120m2 houten gevelkozijnen vervangen door kunststof kozijnen, wordt de luifel van het hoofdentree van het kantoor vervangen, wordt er nieuwe zonwering geplaatst en wordt schilderwerk uitgevoerd aan bestaande houten gevelkozijnen.

Kantoor blijft in gebruik

Belangrijk aandachtspunt bij de uitvoering van het werk is dat het kantoor tijdens de werkzaamheden volledig functioneel moet blijven. Om dit te waarborgen ontvangt de opdrachtgever wekelijks een zgn. ‘hinder-planning’: een wekelijkse communicatielijn met daarin een update en planning over de werkzaamheden. Op die manier wordt de klant structureel geïnformeerd, kunnen ze hier indien nodig tijdig op inspringen, en kunnen bedrijfsprocessen doorgaan. Na de renovatie heeft het pand weer een up-to-date uitstraling, dat vanwege de hoge mate van isolatie van de nieuwe gevelbekleding ook een bijdrage levert aan duurzaamheid.

De werkzaamheden starten in februari 2023 en de oplevering staat gepland voor juli 2023 (voor de bouwvak).