HOME | projecten | _BOUW | Complete gevelrenovatie kantoorpand Invaro
PDF

Complete gevelrenovatie kantoorpand Invaro

Hoorn

In Hoorn heeft K_Dekker de gevel van het kantoorpand van Invaro aan de Verlengde Lageweg in Hoorn gerenoveerd en voorzien van nieuwe gevelbekleding. Hiermee heeft het karakteristieke kantoorpand dat in de Hoornse volksmond ook wel bekend staat als het ‘Elephant’ pand een nieuwe eigentijdse uitstraling gekregen in lijn met de in 2017 nieuw gebouwde productiehal.


Hoorn 12 november 2023 500.000 - 1.500.000 Invaro Agri & Horti Technology Group BV
beeld: Ivar Klaassen

Complete gevelrenovatie kantoorpand Invaro

Omzet 500.000 - 1.500.000
Contractvorm Array
Opdrachtgever Invaro Agri & Horti Technology Group BV
Opleverdatum 12 november 2023
Gerealiseerd
Locatie Hoorn

Centraal in deze werkzaamheden stonden het verwijderen van de huidige buitenschil van het kantoorgebouw, en het weer aanbrengen van een nieuwe schil. Rondom het hele gebouw werden steigers geplaatst zodat het gebouw werd ‘ingepakt’. In totaal is er 850m2 aan gevelbekleding incl. isolatie verwijderd. Er komt een nieuw gevelisolatie systeem voorzien van steen-strips voor in de plaats. Daarnaast werden 120m2 houten gevelkozijnen vervangen door kunststof kozijnen, is de luifel van het hoofdentree van het kantoor vervangen, is er nieuwe zonwering geplaatst en werd schilderwerk uitgevoerd aan bestaande houten gevelkozijnen.

Kantoor bleef in gebruik

Belangrijk aandachtspunt bij de uitvoering van het werk was dat het kantoor tijdens de werkzaamheden volledig functioneel moest blijven. Om dit te waarborgen ontving de opdrachtgever wekelijks een zgn. ‘hinder-planning’: een wekelijkse communicatielijn met daarin een update en planning over de werkzaamheden. Op die manier werd de klant structureel geïnformeerd, konden ze hier indien nodig tijdig op inspringen, en konden bedrijfsprocessen doorgaan. Na de renovatie heeft het pand weer een up-to-date uitstraling, dat vanwege de hoge mate van isolatie van de nieuwe gevelbekleding ook een bijdrage levert aan duurzaamheid.