HOME | projecten | Nieuwbouw Onderstation Leimuiden
PDF

Nieuwbouw Onderstation Leimuiden

Leimuiden

Op het bestaande terrein te Leimuiden is een nieuw onderstation gebouwd met twee 50/10 kV transformatorruimten. Dankzij de ervaring van K_Dekker met soortgelijk werk op andere locaties en vergelijkbare omstandigheden, verliepen de werkzaamheden soepel en bleven ze binnen de planning. Ook de specifieke veiligheidseisen zijn voor alle medewerkers bekend.


Leimuiden 22 juni 2023 1.500.000 - 5.000.000 Reddyn B.V.

Nieuwbouw Onderstation Leimuiden

Omzet 1.500.000 - 5.000.000
Contractvorm UAV
Opdrachtgever Reddyn B.V.
Opleverdatum 22 juni 2023
Gerealiseerd
Locatie Leimuiden

De capaciteit van het huidige transformatiestation was onvoldoende om de groeiende behoefte aan nieuwe aansluitingen aan te kunnen. Om te blijven zorgen voor een betrouwbare en duurzame energievoorziening is een nieuw onderstation in Leimuiden gebouwd waar de omliggende woningen en bedrijven letterlijk en figuurlijk energie van krijgen. K_Dekker bouwde hier een nieuw onderstation.

Op een onderstation, ook wel transformator- of elektriciteitsstation, wordt de spanning van elektriciteit omgezet van de ene spanning naar een andere spanning (omhoog of omlaag). De elektriciteit wordt vanaf het onderstation vervolgens getransporteerd naar omliggende gebieden.

De bouwput is ontgraven (ca. 850m2). Het nieuwe onderstation staat gefundeerd op 105 stuks stalen buispalen. Onder het hele gebouw ligt een kelder en het gebouw zelf (1 bouwlaag) is opgetrokken uit o.a. staalconstructies (ca. 17ton), (prefab) betonwerk, (scherf)wanden, kanaalplaten, kalkzandsteen V-blokken en gevelmetselwerk. Na afronding zal de nieuwe energiecapaciteit 2 tot 3 x zoveel zijn als het oude onderstation.