HOME | projecten | Dakverbetering tramremise GVB Havenstraat
PDF

Dakverbetering tramremise GVB Havenstraat

Amsterdam

In Amsterdam is gewerkt aan het vernieuwen van het dak (asbest sanering) van de werkplaats en wasstraat op de locatie Tramremise aan de Havenstraat. De bestaande Bims betonnen dakplaten met bitumineuze dakbedekking werden verwijderd, hiervoor is een nieuwe opbouw met stalen dakplaten, isolatie en bitumineuze dakbedekking terug gebracht.


Amsterdam 02 juni 2023 1.500.000 - 5.000.000 GVB Activa B.V.

Dakverbetering tramremise GVB Havenstraat

Omzet 1.500.000 - 5.000.000
Contractvorm UAV
Opdrachtgever GVB Activa B.V.
Opleverdatum 02 juni 2023
Gerealiseerd
Locatie Amsterdam

De Tramremise is een wasstraat voor trams en ze worden hier opnieuw gevuld met zand. Dat laatste is nodig voor de trambestuurder, hij laat tijdens het remmen zand tussen de wielen en de rails vallen als antislip, wat de remcapaciteit van de trams verbetert.

Logistieke uitdaging

De grootste uitdaging van dit project was niet zozeer het technische aspect, maar des te meer de logistiek. Het is een logistieke uitdaging om meerdere partijen op (en nabij) het dak te laten werken op een terrein wat 24/7 door het GVB in gebruik is. Er werd om die reden een scheiding gemaakt tussen het dak en de hal (de werkplaats van het GVB) door middel van een steigerconstructie. Op die manier bleef de tramremise 24/7 operationeel, kon er altijd stroom op de bovenleiding blijven staan, en kon de veiligheid van alle betrokkenen gewaarborgd worden.