HOME | projecten | _KLEINBOUW | GVB: kleine en grote klussen, jaarrond
PDF

GVB: kleine en grote klussen, jaarrond

Amsterdam

Al heel wat jaren werkt K_Dekker voor het GVB in Amsterdam, vanuit alle verschillende disciplines. We voeren onderhoudswerkzaamheden uit, herstellen schade, renoveren panden en installaties en realiseren nieuwbouwprojecten. De werken variëren in grootte, aanpak en looptijd. Hieronder een selectie van verschillende werkzaamheden die K_Dekker uitvoerde voor het GVB.


Amsterdam 31 december 2023 0 - 500.000 GVB Activa B.V.

GVB: kleine en grote klussen, jaarrond

Omzet 0 - 500.000
Contractvorm Array
Opdrachtgever GVB Activa B.V.
Opleverdatum 31 december 2023
Gerealiseerd
Locatie Amsterdam

Twee kademuren aan de Joan Muyskenweg en de Havenstraat – op het eigen terrein van het GVB – zijn gerenoveerd en eind mei 2022 opgeleverd. Daarbij zijn de oude kadewanden verwijderd en volledig nieuw gerealiseerd, inclusief metselafwerking, asfaltreparatie en het terugplaatsen van onder meer containers, hekwerk en groenschermen.

Nieuwbouw

Vanwege de ingebruikname van nieuwe 15G-trams moesten de tramremise en schadeherstelfaciliteit van het GVB aan de Havenstraat vernieuwd worden. Op de locatie van het GVB aan de Havenstraat verrichten medewerkers van het GVB dagelijkse onderhoudswerkzaamheden en kleine tot middelgrote reparaties. Omdat de nieuwe trams langer en groter zijn dan de oudere trams moeten de huidige tramrailsporen verlengd worden. Ook moet een nieuw te bouwen, afgesloten ruimte blootstelling aan fijnstof en chemicaliën tot een minimum beperken. K_Dekker voert hier alle verbouwwerkzaamheden uit, treft de bijbehorende bouwvoorbereidingen en levert nazorg.

Het dak eraf!

Ook vernieuwt K_Dekker het dak van de werkplaats en de wasstraat aan de tramremise Havenstraat.  De bestaande Bims betonnen dakplaten met bitumineuze dakbedekking worden verwijderd, hiervoor in de plaats komt een nieuwe opbouw met stalen dakplaten, isolatie en bitumineuze dakbedekking. Niet alleen vanwege de oppervlakte (het dak is bijna 3000 vierkante meter), maar ook vanwege de aanwezigheid van asbest, de coördinatie van werk door nevenaannemers en het feit dat er door het GVB gewoon wordt doorgewerkt tijdens de vernieuwbouw maken dit tot een complex, logistiek bouwproject. De oplevering staat gepland voor maart 2023.

Raamcontract

Alle tramlijnen van het GVB beschikken over zogenaamde eindpunthuisjes. Dit zijn ruimtes met diverse personeelsvoorzieningen waarin conducteurs en bestuurders pauze kunnen houden. Voor de realisatie van tijdelijke en definitieve eindpunthuisjes heeft K_Dekker in 2018 een raamcontract van vier jaar afgesloten met het GVB. Dat contract is recent verlengd met twee jaar. Inmiddels zijn er drie eindpunthuisjes opgeleverd aan de Slotermeerlaan, het Azartplein en het Amstelstation. Op vijf andere locaties zijn tijdelijke huisjes gerealiseerd en bij de stations CS en Holendrecht zijn eindpunthuisjes in ontwikkeling.

Spoedgeval

Last but not least verricht K_Dekker diverse kleinbouwwerkzaamheden in opdracht van het GVB. Dat kan gaan om spoedreparaties of om geplande, kleinere werken. Snelheid, flexibiliteit en probleemoplossend vermogen zijn voor GVB daarbij sleutelfactoren. Zo hebben medewerkers van kleinbouw al diverse kleine verbouwingen in kantoren en toiletruimtes uitgevoerd, funderingen voor Kardexkasten aangelegd en bestaande huisvestingen gevijzeld en aangepast.