HOME | projecten | Verbouw basiswerkplaats GVB
PDF

Verbouw basiswerkplaats GVB

Amsterdam

De basiswerkplaats van het GVB in Amsterdam is grondig verbouwd. Kantine, kantoren, douches en keuken van basis- en materieelwerkplaats zijn heringedeeld en opgeknapt. Een flinke klus, die K_Dekker kleinbouw op basis van EMVI is gegund.


Amsterdam 25 november 2016 0 - 500.000 GVB Exploitatie BV

Verbouw basiswerkplaats GVB

Omzet 0 - 500.000
Contractvorm Array
Opdrachtgever GVB Exploitatie BV
Architect CBB Centraal Bureau Bouwbegeleiding BV
Opleverdatum 25 november 2016
Gerealiseerd
Locatie Amsterdam

Een opknapbeurt voor de basiswerkplaats van het GVB in Amsterdam. Een gigantische klus met een diversiteit aan werkzaamheden. K_Dekker kleinbouw schreef erop in via EMVI, samen met Klaver Giant Alkmaar, Klaver Klimaattechniek en Dekker Installatie Midden-Beemster. Met succes: van de beoordelaars kreeg K_Dekker kleinbouw de hoogste score.

EMVI

In de beoordelingsrapporten stond het volgende:
“Veel aandacht aan besteed, ook in de aanbiedingsbrief is al inhoudelijk op de planning ingegaan. Gericht op ontzorgen. Goede detailplanning, waarin er soms wel korte doorlooptijden staan.”
“Plan van Aanpak is specifiek omschreven naar de wensen van de
klant, planningsfasering volgorde gewijzigd, ten positieve.”
“Goede uitgangspunten, positief over de alternatieve fasering. De drie onderdelen duidelijk en specifiek uitgewerkt. Duidelijk verhaal toegespitst op de wensen van GVB.”

Facelift

Concreet draaide het project om de complete verbouwing van 1200m2 vloeroppervlak (vloeren, plafonds, stucwerk, schilderwerk, aftimmeringen) inclusief het begeleiden van de verhuizing en het regelen van tijdelijke huisvesting voor het kantoorpersoneel. Daarnaast moesten op de werkplaatsvloer 190m2 stelconplaten vervangen worden door betonwerk. Verder: terreininrichting (hekken, aanrijbeveiliging), zonweringen, magazijnstellingen en inrichting, Kupan lockers en douches, vernieuwen van complete E- en W-installaties, inclusief een railkoker werkplaats. Met andere woorden: een complete facelift.

Gebruikers

Gedurende het werk bleven de kantoren en de werkplaats van het GVB gewoon in bedrijf. K_Dekker moest diverse tijdelijke kantoren en voorzieningen voor gebruikers organiseren. Ook moesten de bouwers rekening houden met doorgaande verkeerstromen op het terrein, met name de bussen van het GVB en intern transport. Tijdens het project heeft K_Dekker volgens de LEAN methode gewerkt.