HOME | projecten | Nieuwbouw eindpunthuisjes voor rijdend personeel GVB
PDF

Nieuwbouw eindpunthuisjes voor rijdend personeel GVB

Amsterdam

Het rijdend personeel in het Amsterdamse openbaar vervoer zit niet alleen maar op de bus, tram of metro. Tussen hun diensten pauzeren ze in de zogenaamde personeelshuisjes. K_Dekker tekende voor de bouw van deze accommodaties.


Amsterdam 0 - 500.000 GVB Amsterdam

Nieuwbouw eindpunthuisjes voor rijdend personeel GVB

Omzet 0 - 500.000
Contractvorm Array
Opdrachtgever GVB Amsterdam
Gerealiseerd
Locatie Amsterdam

De realisatie van de personeelshuisjes – die op elk begin- en eindpunt van de tram- en buslijnen in Amsterdam te vinden zijn – is in april 2018 gegund door het GVB aan K_Dekker bouw & infra. Het project betreft in eerste instantie een raamcontract van vier jaar, met optie tot verlenging.

In de accommodaties zit niet alleen pauzeruimte voor het rijdend personeel, maar vaak ook werkruimte voor overige medewerkers. De personeelshuisjes worden ook wel ‘eindpunthuisjes’ genoemd.

K_Dekker ontwierp het eerste eindpunthuisje aan de Slotermeerlaan na een informatiesessie met de betrokkenen. Dat leek lastig want de buurtbewoners wilden eigenlijk helemaal geen huisje op die plek – ze vonden het een verstoring van het aanwezige groen. Daarom is in het ontwerp gekozen voor een huisje met een sedum dak en met groen beklede gevels. Daar waren buurtbewoners én GVB erg over te spreken. In oktober 2018 was dit eerste huisje wind- en waterdicht en is begonnen met de afbouw. De HSB-wanden van deze accommodatie zijn in de timmerfabriek van K_Dekker in Krabbendam prefab gemaakt.

Het werk is multidisciplinair van aard en past dan ook goed binnen de scope van K_Dekker. Bovendien is GVB Amsterdam een van de vaste opdrachtgevers. Interessante weetjes: er ligt door heel Amsterdam 200 kilometer rails, er rijden dagelijks 200 trams en er zijn maar liefst 500 haltes. Op een gemiddelde werkdag vervoert het GVB zo’n 843.000 reizigers.

_Nieuws over dit project

DE VOLGENDE HALTE IS: GROEN!

Bij het eindpunt van elke tramlijn in Amsterdam staat een zogenaamd ‘eindpunthuisje’: met wc, keuken, kantoor en overlegruimtes voor de trambestuurders, conducteurs en medewerkers van GVB....
Lees verder