HOME | projecten | _INFRA | Vervangen twee voetgangersbruggen (250 en 252)
PDF

Vervangen twee voetgangersbruggen (250 en 252)

Alkmaar

K_Dekker heeft in 2016 en 2017 twee voetgangersbruggen in Alkmaar vervangen door nieuwe exemplaren. De decennia oude houten bruggen waren sterk verouderd. Tijdens het werk aan beide projecten leidde K_Dekker bestemmingsverkeer om.


Alkmaar 21 december 2017 0 - 500.000 Stadswerk072

Vervangen twee voetgangersbruggen (250 en 252)

Omzet 0 - 500.000
Contractvorm Array
Opdrachtgever Stadswerk072
Architect Sophia Engineering
Opleverdatum 21 december 2017
Gerealiseerd
Locatie Alkmaar

De voetgangersbrug aan het Klaas Bootpad – brug 252 voor ingewijden – was al dertig jaar oud en dringend aan vervanging toe. De houten brug is vervangen door een onderhoudsarme brug met betonnen landhoofden en een composiet brugdek met stalen leuningen. De oude brug is gedemonteerd en in zijn geheel afgevoerd zonder schade aan het talud of het wegdek. Vervolgens heeft K_Dekker de nieuwe landhoofden gerealiseerd en het composieten brugdek (12 meter lang, 3,5 ton zwaar) op zijn plek gehesen. Vervolgens zijn de stalen brugleuningen bevestigd, waarna de brug weer opengesteld is voor gebruik, eind januari 2016.

Brug 250 over de Daalmeersloot is ook vervangen door een duurzaam composieten exemplaar dat op betonnen landhoofden steunt. K_Dekker heeft bij deze brug ook taludbekleding, ecorasters en kunststof beschoeiing gerealiseerd. Deze voetgangersbrug is eind december 2017 weer in gebruik genomen.

_Nieuws over dit project

Een nieuwe brug door weer en wind

De regen viel met bakken uit de hemel vrijdag, maar dat weerhield de mannen van K_Dekker er niet van om het nieuwe composieten brugdeel over de Daalmeersloot in Alkmaar met een telekraan op z’n plek...
Lees verder

Vervangen brug 252 te Alkmaar

Gelegen aan het Klaas Bootpad in de gemeente Alkmaar lag de 30 jaar oude houten voetgangersbrug welk aan vervanging toe was. De geheel van hout gemaakte brug is vervangen door een onderhoudsarme brug ...
Lees verder