HOME | projecten | _INFRA | Vervangen twee bruggen Zegersloot
PDF

Vervangen twee bruggen Zegersloot

Alphen aan den Rijn

Een ophaalbrug en een drijvend ponton in het fietsgebied rondom de Zegerplas heeft K_Dekker vervangen door twee nieuwe fietsbruggen met beton en cortenstalen elementen. Het ontwerp verwijst naar de ouderwetse boerenhekken van houten planken die je in veel polders nog ziet.


Alphen aan den Rijn 12 mei 2017 500.000 - 1.500.000 Gemeente Alphen aan den Rijn

Vervangen twee bruggen Zegersloot

Omzet 500.000 - 1.500.000
Contractvorm UAV-GC
Opdrachtgever Gemeente Alphen aan den Rijn
Architect Verburg Hoogendijk Architecten
Opleverdatum 12 mei 2017
Gerealiseerd
Locatie Alphen aan den Rijn

Door deels vanaf het water te werken slaagde K_Dekker er bij dit project goed in om de rust in het recreatiegebied te bewaren. De houten ophaalbrug bij het crematorium en het drijvende ponton langs het Aarkanaal zijn vervangen door twee stalen bruggen op betonnen pijlers die met hun ontwerp naadloos opgaan in het boerenland.

Beide bruggen zijn ontworpen door Verburg Hogendijk architecten. De leuningen en het brugdek zijn uitgevoerd in cortenstaal. Dat type staal roest van nature en geeft een natuurlijke uitstraling, wat de duurzame uitvoering ervan nog eens versterkt. De betonnen pijlers hebben een houten uiterlijk gekregen, wat het beeld van een boerenhek nog eens extra benadrukt.

Tijdens het werk aan de bruggen zijn tijdelijke oversteken gerealiseerd voor passerende fietsers en voetgangers. Ook zijn na de realisatie de bermen netjes afgewerkt.

_Nieuws over dit project

Vervangen 2 fietsbruggen Zegerplas

K_Dekker bouw & infra b.v. is gestart met het vervangen van de twee fietsersbruggen in het fietsgebied rondom de Zegerplas te Alphen aan den Rijn. De pontonbrug langs het Aarkanaal en de ophaalbru...
Lees verder