HOME | projecten | _INFRA | Aanleg twee fiets- en voetgangersbruggen Wervershoof
PDF

Aanleg twee fiets- en voetgangersbruggen Wervershoof

Wervershoof

Tussen de historische havenstadjes Medemblik en Enkhuizen ligt Wervershoof. Aan de rand van Wervershoof is plan Westrand gerealiseerd. Heerlijk vrij aan de rand van het dorp maar toch dichtbij alle faciliteiten. En om op de fiets of lopend deze faciliteiten te bereiken, heeft K_Dekker twee nieuwe bruggen van gerecycled kunststof gerealiseerd.


Wervershoof 20 maart 2019 0 - 500.000 G.P. Groot infra B.V.

Aanleg twee fiets- en voetgangersbruggen Wervershoof

Omzet 0 - 500.000
Contractvorm Array
Opdrachtgever G.P. Groot infra B.V.
Architect HB Adviesbureau
Opleverdatum 20 maart 2019
Gerealiseerd
Locatie Wervershoof

In opdracht van GP Groot infra B.V. heeft K_Dekker twee kunststof fiets-voetgangersbruggen gerealiseerd in de nieuwbouwwijk Westrandplan te Wervershoof. Het gebruik van deze bruggen maakt het voor fietsers en voetgangers mogelijk om sneller bij de sportclubs en het dorp Onderdijk te komen.

Als fundering zijn prefab betonnen palen toegepast en in de watergang zijn deze verdiept onder waterpeil wegzet. Het heiwerk is grotendeels uitgevoerd vanaf het water. Na de heiwerkzaamheden zijn er stalen opzetters met een kunststof paal op de betonpalen geplaatst zodat het lijkt of het een doorlopende kunststof paal is.

De brugdekken zijn vooraf geprefabriceerd, zodat ze direct na het gereed maken van de onderbouw geplaatst konden worden. De overspanningen van de bruggen meten 28,7m en 21,2m.