HOME | projecten | Verbouw West-Friese monumentale woning
PDF

Verbouw West-Friese monumentale woning

Regio West- Friesland

Een monumentale woning uit ca. 1870 die van top tot teen verbouwd moest worden. Bij dit project kun je beter zeggen: wat is hier níet gedaan? In West-Friesland heeft K_Dekker kleinbouw zo’n woning compleet verbouwd en het resultaat is verbluffend! Bij een monumentale verbouwing komt echter wel meer kijken dan je denkt…


Regio West- Friesland 30 april 2019 500.000 - 1.500.000 Particulier

Verbouw West-Friese monumentale woning

Omzet 500.000 - 1.500.000
Opdrachtgever Particulier
Opleverdatum 30 april 2019
Gerealiseerd
Locatie Regio West- Friesland

Tijdens de verbouwing zijn er namelijk echt heel veel dingen waar je rekening mee moet houden en die absoluut niet fout mogen gaan. Het verwijderen of beschadigen van monumentale elementen komt je namelijk duur te staan. Het begint dus met uitgebreid onderzoek naar wat wel en niet mag, dat had de opdrachtgever al uitvoerig onderzocht. Aan ons de taak om dit goed te beschermen (leveren en aanbrengen van voorzieningen zoals folie, platen of andere beschermingsmiddelen) en niet te beschadigen tijdens de verbouw.

Uitgangspunt van deze verbouwing was dus dat de monumentale elementen behouden bleven, maar het woongenot wel van deze tijd werd, nou dat is gelukt!

Totaalpakket

De woning is van boven tot beneden compleet vernieuwd. Het metselwerk, plafonds, vloeren, muren, kozijnen, deuren, elektra, sanitair, installaties, álles is vernieuwd of aangepast. Aan de achterkant van de woning is een bestaande aanbouw verwijderd en een nieuwe uitbreiding gerealiseerd van glas en staal. In de tuin is een zogeheten tuinkamer met schuurtje gerealiseerd. Ook in dezelfde stijl als de aanbouw is hier een tweede woonkamer ontstaan.

Verder is er een nieuwe keuken, luxe badkamer en sfeerhaarden geplaatst. Aan de achterzijde van het huis is een zogeheten schuin dak pui van glas geplaatst -een soort lichtkoepels met strakke afwerking- waardoor er heel mooi daglicht het huis binnenkomt.