HOME | PROJECTEN | _INFRA | MAKE-OVER MONUMENTAAL STATION NAARDEN-BUSSUM

MAKE-OVER MONUMENTAAL STATION NAARDEN-BUSSUM

BUSSUM

PDF

Het monumentale station Naarden-Bussum heeft een grondige make-over gehad. K_Dekker heeft daar meegewerkt om het station beter toegankelijk te maken. Het gehele gebied rondom het station is ook flink aangepakt en K_Dekker was naast de bouwkundige en installatietechnische werkzaamheden van het stationsgebouw ook verantwoordelijk voor infra technische maaiveldinrichting rondom het monumentale stationsgebouw.


Bussum 03 december 2020 1.500.000 - 5.000.000 ProRail BV

MAKE-OVER MONUMENTAAL STATION NAARDEN-BUSSUM

OMZET 1.500.000 - 5.000.000
CONTRACTVORM UAV-GC
OPDRACHTGEVER ProRail BV
ARCHITECT Architectenbureau Fritz
OPLEVERDATUM 03 december 2020
STATUS Gerealiseerd
LOCATIE Bussum

Station Naarden Bussum, gelegen tussen Amsterdam en Hilversum, dateert uit 1874. Dit project was vooral een logistieke uitdaging. Het station bleef tijdens de werkzaamheden namelijk in gebruik, dus dit project is in fases uitgevoerd. Daarbij was de bouwplaats inrichting zeer beperkt, waardoor goed is nagedacht over de logistieke aan- en afvoer.

Het stationsgebouw is verbouwd, er is een extra toegang naar perron 1 gemaakt en tevens zijn de fiets-parkeerplekken flink uitgebreid, is er een nieuwe wachtzone op perron 1 ingericht en de monumentale perronkap en gevel deels gerestaureerd. Daarnaast zijn op alle overige perrons ook installatietechnische werkzaamheden zoals verlichting en bewegwijzering vernieuwd.

Veiligheid reizigers

K_Dekker heeft dit project uitgevoerd als onderdeel van traject ‘Spoorvernieuwing Naarden-Bussum’ van ProRail. In 2019 zijn er aanpassingen gedaan aan het spoor, waardoor treinen het station met een hogere snelheid passeren dan voorheen. De veiligheid van de reiziger mag hier uiteraard niet onder lijden en om die reden heeft K_Dekker het perron verbreed. Het maaiveld rondom het gehele station is voorzien van rode klinkerbestrating, waarop nieuwe fietsenstallingen zijn aangebracht. Aansluitend ook een hellingbaan en trap, om het perron eenvoudig te betreden.

Bijzonder aan dit project is dat de authentieke uitstraling van het monumentale station overal behouden is gebleven. De kenmerkende gevelstenen in en om het station en het perron zijn ook weer toegepast in de nieuwe delen van het station. Het verschil met de bestaande bouw is hiermee nauwelijks te onderscheiden.

NIEUWS OVER DIT PROJECT

Fietslampjes voor reizigers als dank voor begrip tijdens werkzaamheden station

Het monumentale station Naarden-Bussum krijgt een grondige make-over. K_Dekker werkt daar om het station toegankelijker te maken. Het gehele gebied rondom het station is ook flink aangepakt en K_Dekke...
Lees verder

Megaklus station Naarden-Bussum succesvol afgerond

De treinen reden maandagmorgen 26 augustus weer stipt op tijd in het Gooi. Over spiksplinternieuwe sporen, overwegen, faunapassages en een onderdoorgang voor wandelaars en fietsers. Reizigers liepen o...
Lees verder

Startschot verbouw station Naarden-Bussum

Vanmorgen is het startschot gegeven voor de verbouwing van het station Naarden-Bussum. Onder het genot van koffie en gebak hebben regiodirecteur van ProRail, Regiodirecteur NS en de Wethouder van geme...
Lees verder