HOME | PROJECTEN | INFRA | MAKE-OVER MONUMENTAAL STATION NAARDEN-BUSSUM

MAKE-OVER MONUMENTAAL STATION NAARDEN-BUSSUM

BUSSUM

PDF

Het monumentale station Naarden-Bussum heeft een grondige make-over gehad. K_Dekker heeft daar meegewerkt om het station beter toegankelijk te maken. Het gehele gebied rondom het station is ook flink aangepakt en K_Dekker was naast de bouwkundige en installatietechnische werkzaamheden van het stationsgebouw ook verantwoordelijk voor infra technische maaiveldinrichting rondom het monumentale stationsgebouw.


Bussum 23 augustus 2019 1.500.000 - 5.000.000 ProRail BV

MAKE-OVER MONUMENTAAL STATION NAARDEN-BUSSUM

OMZET 1.500.000 - 5.000.000
CONTRACTVORM UAV-GC
OPDRACHTGEVER ProRail BV
ARCHITECT Architectenbureau Fritz
OPLEVERDATUM 23 augustus 2019
STATUS In realisatie
LOCATIE Bussum

Station Naarden Bussum, gelegen tussen Amsterdam en Hilversum, dateert uit 1874. Dit project was vooral een logistieke uitdaging. Het station bleef tijdens de werkzaamheden namelijk in gebruik, dus dit project is in fases uitgevoerd. Daarbij was ook de bouwplaats inrichting zeer beperkt, waardoor goed moest worden nagedacht over de logistieke aan- en afvoer.

Het stationsgebouw is verbouwd, er is een extra toegang naar perron 1 gerealiseerd en tevens zijn de fiets-parkeerplekken flink uitgebreid, een nieuwe wachtzone op perron 1 ingericht en de monumentale perronkap en gevel deels gerestaureerd. Daarnaast zijn op alle overige perrons ook installatietechnische werkzaamheden verricht,  zoals  het vernieuwen van verlichting en bewegwijzering.

K_Dekker heeft dit project uitgevoerd als onderdeel van traject ‘Spoorvernieuwing Naarden-Bussum’ van ProRail. Bij de grondige herinrichting van het hele gebied rondom het station zijn sporen verwijderd en nieuwe er faunadoorgangen en fiets- en voetgangerstunnels gerealiseerd. Goede communicatie met nevenaannemers die in de omgeving werkzaam zijn, was dus van groot belang. (Zo was er bijvoorbeeld een treinvrije periode, TVP, van 3 weken met een super strakke planning). Maar ook de communicatie met winkeliers in en rondom de stationshal is enorm belangrijk, zij moesten minimaal overlast ondervinden van de verbouwingswerkzaamheden.

NIEUWS OVER DIT PROJECT

Megaklus station Naarden-Bussum succesvol afgerond

De treinen reden maandagmorgen 26 augustus weer stipt op tijd in het Gooi. Over spiksplinternieuwe sporen, overwegen, faunapassages en een onderdoorgang voor wandelaars en fietsers. Reizigers liepen o...
Lees verder

Startschot verbouw station Naarden-Bussum

Vanmorgen is het startschot gegeven voor de verbouwing van het station Naarden-Bussum. Onder het genot van koffie en gebak hebben regiodirecteur van ProRail, Regiodirecteur NS en de Wethouder van geme...
Lees verder