HOME | nieuws | _INFRA | Startschot verbouw station Naarden-Bussum

Startschot verbouw station Naarden-Bussum

Make-over monumentaal station Naarden-Bussum

Gepubliceerd op

Vanmorgen is het startschot gegeven voor de verbouwing van het station Naarden-Bussum. Onder het genot van koffie en gebak hebben regiodirecteur van ProRail, Regiodirecteur NS en de Wethouder van gemeente Gooise Meren het startsein gegeven en hebben de projectpartners het bouwbord officieel onthuld!

Het traject ‘Spoorvernieuwing Naarden-Bussum’ van ProRail is een grootschalig project waarmee de projectpartners gemeente Gooise Meren, NS Stations en ProRail de komende jaren Station Naarden-Bussum en haar omgeving verbeteren.

K_Dekker gaat van start met het eerste gedeelte van de verbouwing van het monumentale stationsgebouw. Deze wordt beter toegankelijk gemaakt, er komt een extra doorgang naar perron 1 en dit perron wordt opnieuw ingericht. Daarnaast wordt ook de infra technische maaiveldinrichting rondom het monumentale stationsgebouw door K_Dekker gerealiseerd.

Tegelijkertijd is Dura Vermeer bezig met de aanpassingen van het spoor. Samen met Dura Vermeer werken we toe naar een buitendienststelling van maar liefst 23 dagen (2 t/m 25 augustus).

 

Zie ook:
https://www.nhnieuws.nl/nieuws/245935/grote-operatie-bij-station-naarden-bussum-van-start
https://www.prorail.nl/projecten/gooisemeren/nieuws/startschot-voor-spoorprojecten-naarden-bussum

PROJECTINFORMATIE

Make-over monumentaal station Naarden-Bussum

Bussum

Het monumentale station Naarden-Bussum heeft een grondige make-over gehad. K_Dekker heeft daar meegewerkt om het station beter toegankelijk te maken. Het gehele gebied rondom het station is ook flink aangepakt en K_Dekker was naast de bouwkundige en installatietechnische werkzaamheden van het stationsgebouw ook verantwoordelijk voor infra technische maaiveldinrichting rondom het monumentale stationsgebouw.

NIEUWSBRIEF

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.