HOME | nieuws | _INFRA | Aftrap Vernieuwing station Castricum

Aftrap Vernieuwing station Castricum

Verbeteren toegankelijkheid op drie stations (CASABAM)

Gepubliceerd op

Vandaag is de starthandeling van de stations vernieuwing bij station Castricum verricht.
Wethouder Paul Slettenaar heeft samen met Kees Rutten (regiodirecteur ProRail) en Irma Winkemius (regiodirecteur NS) het startsein van de verbouw gegeven door middel van het onhullen van het bouwbord ter aankondiging van onze werkzaamheden.

Station Castricum is 50 jaar oud en krijgt een grote make-over. Aan beide zijden van het station komt een nieuwe trap. De perrontunnel krijgt een opknapbeurt en via drie nieuwe transparante liften maken we vanuit de tunnel het perron beter toegankelijk. Op het perron komt nieuw meubilair en een kiosk. De bloemenwinkel krijgt een nieuwe plek en het oude carillon wordt teruggeplaatst.

De verbouw van dit station is voor K_Dekker onderdeel van het overkoepelende project CASABAM. Op de stations Castricum, Almere Buiten en Almere Muziekwijk realiseert K_Dekker voorzieningen om de toegankelijkheid van station en perrons voor mindervaliden te verbeteren. En station Castricum is het station waar K_Dekker als eerste aan de slag gaat.

Informatie ProRail, klik hier

Foto’s: ProRail BV

PROJECTINFORMATIE

Verbeteren toegankelijkheid op drie stations (CASABAM)

Castricum en Almere

Op de stations Castricum, Almere Buiten en Almere Muziekwijk heeft K_Dekker voorzieningen om de toegankelijkheid van station en perrons voor mindervaliden te verbeteren. Ook tijdens het werk moest de overlast voor reizigers tot een minimum beperkt blijven. Het project behoort tot het programma “Verbeteren Toegankelijkheid stations’ van ProRail en deze werd CASABAM genoemd. De nieuwe stations zijn toegankelijker, ruimer, lichter en comfortabeler.

NIEUWSBRIEF

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.