HOME | nieuws | Nachtelijke verhuizing casco gebouw over A10 en spoor

Nachtelijke verhuizing casco gebouw over A10 en spoor

Nieuwbouw opkomstgebouw metro Amstelveenseweg

Gepubliceerd op

Afgelopen week heeft K_Dekker een succesvolle “verhuizing” achter de rug tijdens een nachtelijke afsluiting van de A10 en een buitendienststelling van het spoor. In twee delen is een opkomstgebouw voor het GVB over de A10 vervoerd naar zijn definitieve locatie op de Amstelveenseweg. Het gebouw is op een andere plek in de buurt casco voorgebouwd, zodat ter plaatse de dienstregeling van het GVB door kon gaan.

Op het werkterrein waar ook wordt gewerkt aan de Vivalditunnel is de accommodatie voor het grootste deel gerealiseerd. Vanaf de A10 is met twee grote hijskranen het gebouw over de sporen op zijn plaats gehesen. Een spectaculaire actie, welke door K_Dekker volledig gecoördineerd is.

Afwerking

De werkzaamheden zijn zeer soepel en voorspoedig en binnen de tijd verlopen. De vaklieden zijn nu gestart met de afwerking. De twee delen worden aan elkaar gekoppeld en er wordt gevelbeplating aangebracht. Dan kan het afmonteren beginnen.

Het opkomstgebouw wordt de nieuwe accommodatie waar bestuurders van het GVB hun diensten beginnen en eindigen. In het gebouw zijn onder meer een kantine, kantoor en vergaderruimte aanwezig.

 

PROJECTINFORMATIE

Nieuwbouw opkomstgebouw metro Amstelveenseweg

Amsterdam

K_Dekker realiseerde in opdracht van Consortium Zuidplus een nieuw opkomstgebouw metro welke binnen het project een onderdeel uitmaakt van een meerjarenplan van Zuidasdok, een project van Rijkswaterstaat, Prorail en gemeente Amsterdam. Het opkomstgebouw wordt de nieuwe accommodatie waar bestuurders van het GVB hun diensten beginnen en eindigen. In het gebouw zijn onder meer een kantine, kantoor en vergaderruimte aanwezig.

NIEUWSBRIEF

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.