HOME | PROJECTEN | MAKE-OVER STATION DRIEHUIS

MAKE-OVER STATION DRIEHUIS

DRIEHUIS

PDF

Sinds 2018 verbeteren we de toegankelijkheid van negen stations in Nederland. Die projecten zijn stuk voor stuk uniek. Station Driehuis is één van deze stations en ondergaat een complete make-over. Dit ruim 60 jarige station wordt grotendeels afgebroken en herbouwd. Ook krijgt het station liften. Veilig, duurzaam en toegankelijk voor iedere reiziger.


Driehuis 06 december 2021 1.500.000 - 5.000.000 ProRail

MAKE-OVER STATION DRIEHUIS

OMZET 1.500.000 - 5.000.000
CONTRACTVORM UAV-GC
OPDRACHTGEVER ProRail
ARCHITECT Venhoeven CS
OPLEVERDATUM 06 december 2021
STATUS In realisatie
LOCATIE Driehuis

Station Driehuis is echt toe aan een vernieuwd station. Er komt een nieuw stationsgebouw met transparante overkappingen en met sedum bedekt, groen dak die het station een frisse aanblik geven. Het meubilair wordt vernieuwd en er worden twee liften gebouwd. Deze maken het station straks voor veel meer reizigers toegankelijk. Via de noordzijde ga je via de lift naar de tunnel waarna je met de tweede lift op het perron uitkomt.

Reizigerstunnel afgesloten

Tijdens de bouw van de liften is de reizigerstunnel afgesloten tot eind oktober. Via trappentorens aan de buitenzijde van het station hebben we een veilige omlooproute voor de reizigers gecreëerd.

Treinvrije periode (TVP)

In het weekend van 10-11-12 juli rijden er geen treinen en werken we dag en nacht door van zaterdagochtend 01.00 uur tot en met maandagochtend 05.00 uur. In dit weekend wordt o.a. de nieuwe luifel, over het spoor op z’n plek gehesen.

Sinds 2018 verbeteren we de toegankelijkheid van negen stations in Nederland. Die projecten zijn stuk voor stuk uniek – we bekijken elk station letterlijk van alle kanten. Tunnel, lift, viaduct, rolstoelhelling of roltrap: welke oplossing geeft het beste resultaat? We maken gebruik van onze ervaringen in bouw en infra en van onze knowhow van duurzaamheid en hergebruik van materiaal. Zo profiteren reizigers én opdrachtgevers van onze brede blik op bouwen.

NIEUWS OVER DIT PROJECT

Station Driehuis: hard gewerkt tijdens buitendienststelling

Bij station Driehuis wordt hard gewerkt aan de montage van de luifel die tijdens een buitendienststelling 10-12 juli over het spoor op z’n plek wordt gehesen. Eigenlijk is dit hetzelfde kunstje ...
Lees verder