HOME | projecten | Perronvloeren vervangen Diemen-zuid en Duivendrecht
PDF

Perronvloeren vervangen Diemen-zuid en Duivendrecht

Diemen en Duivendrecht

Op de drukke stations Diemen-Zuid en Duivendrecht in het stationsgebied rond Amsterdam heeft K_Dekker op beide stations werkzaamheden aan het perron uitgevoerd.


Diemen en Duivendrecht 01 november 2019 500.000 - 1.500.000 ProRail BV

Perronvloeren vervangen Diemen-zuid en Duivendrecht

Omzet 500.000 - 1.500.000
Contractvorm Array
Opdrachtgever ProRail BV
Architect ProRail BV
Opleverdatum 01 november 2019
Gerealiseerd
Locatie Diemen en Duivendrecht

Logistiek gezien was het moeilijk de perrons met materiaal en materieel te bereiken. Het was belangrijk dat er rekening werd gehouden met reizigersstromen op de andere perrons. De werkzaamheden in Diemen hebben plaats gevonden in een 5-daagse buitendienststelling.

DUIVENDRECHT (2016)

K_Dekker verving als eerst de dilataties van station Duivendrecht. Ze verwijderden de bestaande dilataties buiten de overkapping en brachten weer 21,5 meter nieuwe dilataties buiten de overkapping aan. Het station is hierdoor flink opgeknapt. De afwerking was het verwijderen van de kitvoegen en het aanbrengen van 1070 meter nieuwe gietvoegen. En het herstellen van blazen op het perron.

DIEMEN (2019)

Ook station Diemen is er op voor uit gegaan door de opknapbeurt. Eerst is de bestaande asfalt constructie buiten de overkapping verwijderd. De ondergrond moest voorbereid worden door middel van stofvrij stalen. Er werd een betonconstructie aangebracht van 1962 m2. Ook werden er nieuwe dilataties en kitvoegen aangebracht. Rondom en tussen alle aansluitingen en productievakken moest een voeg 382m1 worden gehouden van 20 x 25 mm; productievakken op basis van vierkanten van ca 5x5m. Er zijn geleide lijnen en belijning aangebracht op het perron, een kleine maar belangrijke afwerking.