HOME | projecten | _INFRA | Herplaatsing mozaïek kunstwerk
PDF

Herplaatsing mozaïek kunstwerk

Heemskerk

Na de sloop van de Adelbertusmavo in 2008 is het mozaïek kunstwerk van kunstenaar Jos Stam in opslag gegaan op de gemeentewerf Tolhek, totdat een betere bestemming werd gevonden. Nu -twaalf jaar later- heeft K_Dekker de enorme, versierde muur van 3,5 x 5 meter herplaatst op een nieuwe bestemming in het plantsoen van de Constantijn Huygensstraat.


Heemskerk 01 mei 2020 0 - 500.000 Gemeente Heemskerk

Herplaatsing mozaïek kunstwerk

Omzet 0 - 500.000
Contractvorm UAV
Opdrachtgever Gemeente Heemskerk
Opleverdatum 01 mei 2020
Gerealiseerd
Locatie Heemskerk

In 2008 zijn de muren om dit kunstwerk gesloopt. Er is des ten tijds besloten de met kunst ingemetselde buitenmuur te behouden en te herplaatsen, sindsdien lag hij in opslag. In de jaren zijn meerdere locaties overwogen, maar die mochten niet baten. Eindelijk heeft de muur nu zijn plek kunnen vinden, hij is geplaatst op een mooie zicht locatie.

De mozaïek muur heeft afmetingen van 3,5 bij 5 meter, en is zo’n dertienduizend kilo zwaar. De muur is onzichtbaar verankerd in de grond. Hij staat hierdoor als een huis. Het blauwe en gele ingemetselde mozaïek zelf, gemaakt begin jaren ’60, oogt nog even fris en levendig als toen.

_Nieuws over dit project

Mozaïekmuur is weer terug

Twaalf jaar lag de mozaïekmuur van kunstenaar Jos Stam in opslag op de gemeentewerf Tolhek. Nu heeft de blikvanger van de vroegere Adelbertusmavo in het dorp een nieuwe plek in het plantsoen van de C...
Lees verder