HOME | projecten | _INFRA | Realisatie betonnen APK werkkuil HVC
PDF

Realisatie betonnen APK werkkuil HVC

Middenmeer

Dat uit het service- en onderhoudscontract dat K_Dekker heeft bij Afvalverwerkingsbedrijf HVC ook wel eens grotere klussen voortkomen, laat ook dit project goed zien. Voor de locatie in Middenmeer heeft K_Dekker een betonnen APK werkkuil gerealiseerd.


Middenmeer 28 februari 2019 0 - 500.000 HVC Groep

Realisatie betonnen APK werkkuil HVC

Omzet 0 - 500.000
Contractvorm Array
Opdrachtgever HVC Groep
Opleverdatum 28 februari 2019
Gerealiseerd
Locatie Middenmeer

De HVC groep beschikt over zo’n 80 vrachtwagens. Het onderhoud en de AKP keuringen lopen dus in kosten hoog op. Dat kan anders dachten ze. Met de aanleg van een betonnen werkkuil op de locatie van HVC in Middenmeer kunnen ze dat onderhoud en de APK keuringen nu zelf uitvoeren.

Op het eerste gezicht leek de aanleg van de werkput een klus van grote getallen: er was bijna 100 kuub beton en 6000 kilo wapeningsstaal nodig voor een put van 26 meter lang, 2,5 meter breed en bijna 2 meter diep. In werkelijkheid was het millimeterwerk en alles past precies.

Eerst is in de hal van HVC de putlocatie gemarkeerd en ingezaagd, en vervolgens de betonnen vloer uitgehakt. Voordeel bij dit project was dat het sloopafval letterlijk om de hoek afgevoerd werd. In de uitgehakte put werden stalen heipalen 13 meter diep geheid en werden allerlei gaten en sparingen voor mantelbuizen en aansluitingen geboord en gehakt. Dat was het millimeterwerk: dat moest heel precies om later de apparatuur te kunnen installeren.

Afvalverwerkingsbedrijf HVC

HVC – afvalinzameling en recycling – heeft heel veel grote en kleine locaties door heel Noord-Holland. Als vaste aannemer voert K_Dekker al jaren (voornamelijk civiele) herstel- en onderhoudswerkzaamheden uit op de terreinen en in de werkplaatsen van HVC. Regelmatig komen er ook grotere projecten uit voort, zoals bijvoorbeeld ook al in Alkmaar de aanbouw van een installatie voor bluswatervoorziening aan een bestaande fabriekshal.