HOME | projecten | _INFRA | Herstel monumentaal metselwerk perrons
PDF

Herstel monumentaal metselwerk perrons

Haarlem Centraal Station

Goede bereikbaarheid van de stations voor alle reizigers is heel belangrijk voor ProRail. K_Dekker heeft het afgelopen jaar tijdens treinvrije periodes in de weekenden en nachten de perronwanden van station Haarlem CS hersteld. Er is gewerkt aan het herstel van het monumentaal metselwerk van de perronkeerwanden, het herstellen van natuurstenen afdekbanden en het vervangen van de perronrandmarkering.


Haarlem Centraal Station 17 december 2021 1.500.000 - 5.000.000 ProRail Stations
foto: Rob van Esch
foto: Rob van Esch

Herstel monumentaal metselwerk perrons

Omzet 1.500.000 - 5.000.000
Contractvorm Array
Opdrachtgever ProRail Stations
Architect APcon Adviesbureau B.V.
Opleverdatum 17 december 2021
Gerealiseerd
Locatie Haarlem Centraal Station
Treinvrije periodes

De werkzaamheden zijn uitgevoerd in 5 treinvrije periodes (TVP) van 52 uur. Naast de 5 treinvrije periodes die in weekenden plaatsvonden zijn er ook ca. 30 nachtelijke treinvrije periodes geweest waarin voorbereidings- en nazorgwerkzaamheden plaatsvonden.

Station Haarlem CS in onderdeel van De Collectie, een verzameling van 50 stations die een onderscheidend beeld geeft van het gebouwen bezit van de Nederlandse Spoorwegen en ProRail. Hierbij gaat het om bijzondere gebouwen met architectonisch unieke kenmerken. De werkzaamheden dienen te geschieden volgens de Monumenten Richtlijnen voor onderhoud en restauratie van monumenten en panden binnen het beschermend stadsgezicht van Haarlem.