HOME | PROJECTEN | _INFRA | HERSTEL METSELWERK KEERWANDEN PERRON

HERSTEL METSELWERK KEERWANDEN PERRON

HAARLEM CENTRAAL STATION

PDF

Goede bereikbaarheid van de stations voor alle reizigers is heel belangrijk voor ProRail. K_Dekker is in januari gestart met het herstellen van station Haarlem CS. Er wordt gewerkt aan het herstel van het monumentaal metselwerk van de perronkeerwanden, het herstellen van natuurstenen afdekbanden, het vervangen van de perronrandmarkering en het aanpassen van de perronverharding. Dit werk gaat ongeveer een jaar duren.


Haarlem Centraal Station 17 december 2021 1.500.000 - 5.000.000 ProRail Stations

HERSTEL METSELWERK KEERWANDEN PERRON

OMZET 1.500.000 - 5.000.000
CONTRACTVORM UAV-GC
OPDRACHTGEVER ProRail Stations
ARCHITECT APcon Adviesbureau B.V.
OPLEVERDATUM 17 december 2021
STATUS In realisatie
LOCATIE Haarlem Centraal Station
Treinvrije periodes

De werkzaamheden worden uitgevoerd in 5 treinvrije periodes (TVP) van 52 uur. Naast de 5 treinvrije periodes die in weekenden plaatsvinden zullen er ook ca. 30 nachtelijke treinvrije periodes zijn waarin voorbereidings- en nazorgwerkzaamheden plaatsvinden.

Station Haarlem CS in onderdeel van De Collectie, een verzameling van 50 stations die een onderscheidend beeld geeft van het gebouwen bezit van de Nederlandse Spoorwegen en ProRail. Hierbij gaat het om bijzondere gebouwen met architectonisch unieke kenmerken. De werkzaamheden dienen te geschieden volgens de Monumenten Richtlijnen voor onderhoud en restauratie van monumenten en panden binnen het beschermend stadsgezicht van Haarlem.

NIEUWS OVER DIT PROJECT

Weekendwerk in treinvrije periode (TVP) station Haarlem CS

Alleen ga je snel, samen kom je verder! Dit weekend alweer het 3e treinvrije weekend (van de 6) bij station Haarlem CS. Alle samenwerkende partijen raken al écht op elkaar ingespeeld en weten inmidde...
Lees verder

Station Haarlem in de ‘make-up’

Station Haarlem krijgt dit jaar een uitgebreide ‘perron-make over’. De wanden van vijf perrons worden schoongemaakt en gerestaureerd. In het afgelopen weekend is het eerste perron succesvol herste...
Lees verder