HOME | projecten | _INFRA | Aanleg 10 verkeersbruggen woonwijk De Keyser
PDF

Aanleg 10 verkeersbruggen woonwijk De Keyser

Middenbeemster

In Middenbeemster is een nieuwe duurzame woonwijk in aanbouw met circa 590 nieuwbouwwoningen in nieuwbouwwijk de Keyser. De opzet van het plan is typisch ‘des Beemsters’, met polder- en waterwegen die de hoofdverdeling bepalen en kleine aftakkingen in de vorm van fietspaden, wandelroutes en groenzones. K_Dekker heeft opdracht gekregen om in deze ‘dorpse’ woonwijk de verbindingen te leggen door in totaal tien nieuwe verkeersbruggen te realiseren.

 


Middenbeemster 31 juli 2022 1.500.000 - 5.000.000 De Beemster Compagnie

Aanleg 10 verkeersbruggen woonwijk De Keyser

Omzet 1.500.000 - 5.000.000
Contractvorm UAV
Opdrachtgever De Beemster Compagnie
Architect SVP Architectuur en Stedenbouw / Sophia engineering
Opleverdatum 31 juli 2022
Gerealiseerd
Locatie Middenbeemster

De betonbruggen verbinden de verschillende straten in de nieuwbouwwijk De Keyser en zijn bedoeld voor al het verkeer. Vier bruggen met composieten dek zijn voetgangersbruggen en één is een zogenaamde calamiteitenbrug. De bijzondere brugleuningen van een aantal bruggen verbeelden het karakteristieke vierkante stratenpatroon en de vele sloten van de ingepolderde Beemster.

Het team van K_Dekker voert het werk van a tot z uit. Dat betekent dat ze het voorbereidende grondwerk doen, de brugpalen heien, de in het werk gestorte taludbekleding en de damwandbeschoeiing onder de brug maken, de betonnen landhoofden storten, de prefab betonnen liggers en randliggers plaatsen en van dwarswapening voorzien, en het dek en de vleugels storten.

Op basis van de exacte coördinaten heeft het team doorgekregen waar de bruggen moeten komen, want de wijk zelf bestaat nog niet. Ondanks die aanwijzingen stuiten ze toch wel eens op onverwachte leidingen en duikers of op gekke hoeken. In overleg met de directievoerder werkt het team dan zelfstandig aan een werkbare oplossing.

Bij vier bruggen is in de stalen leuning het kenmerkende slotenpatroon van de Beemster verbeeld. De leuningen worden uitgewerkt door de werkvoorbereider en in de werkplaats van K_Dekker in Krabbendam gemaakt door de eigen lassers. Ook het plaatsen van die leuningen doet K_Dekker zelf.

 

_Nieuws over dit project

Bruggetje hier, bruggetje daar

De nieuwe woonwijk De Keyser in Middenbeemster heeft alle karakteristieke kenmerken van de ingepolderde Beemster: het vierkante stratenpatroon, de vele sloten… Hoe nieuw ook, de wijk is honderd proc...
Lees verder

Bouw 10 bruggen Middenbeemster

In Middenbeemster is een nieuwe woonwijk in aanbouw met circa 590 nieuwbouwwoningen in plan De Keyser. De opzet van het plan is typisch ‘des Beemsters’, met polder- en waterwegen die de hoofdverd...
Lees verder