HOME | projecten | _INFRA | Aanleg Miswechbrug nieuwbouwwijk Vroonermeer Noord
PDF

Aanleg Miswechbrug nieuwbouwwijk Vroonermeer Noord

Alkmaar

Als onderdeel van het nieuwbouwproject Vroonermeer Noord in Alkmaar werkt K_Dekker aan de bouw van een nieuwe vaste brug, straks bekend als de Miswechbrug. Deze brug, gelegen aan de noordzijde van Vroonermeer, zal de verbinding vormen met het wooneiland. De Miswechbrug is specifiek ontworpen voor fiets- en wandelverkeer, met incidentele doorgang voor bijvoorbeeld dienstvoertuigen.


Alkmaar 02 augustus 2024 0 - 500.000 Gemeente Alkmaar

Aanleg Miswechbrug nieuwbouwwijk Vroonermeer Noord

Omzet 0 - 500.000
Contractvorm Array
Opdrachtgever Gemeente Alkmaar
Architect TAS Adviesbureau voor bruggen en sluizen
Opleverdatum 02 augustus 2024
In realisatie
Locatie Alkmaar

De brug heeft een totale breedte van ongeveer 3,5 meter en een totale lengte van circa 58 meter. Voor het vaarverkeer wordt een minimale vrije doorvaart van 4 meter breed bij 1,55 meter hoog gehandhaafd. De brug wordt ondersteund door stalen steunpunten en rust op betonnen landhoofden met composiet brugdekken. De vrije overspanning bedraagt 5 x 11 meter. De brug is ontworpen volgens de verkeersklasse voor fietsverkeer en kan incidenteel voertuigen tot 12 ton dragen. Het heiwerk bestaat uit inwendig geheide stalen buispalen, terwijl de landhoofden prefab beton zijn en de damwanden zijn vervaardigd van kunststof.

Communicatie met omwonenden en stakeholders vormt een integraal onderdeel van het project, net als het plannen van de bouwlogistiek, afgestemd op de beperkte ruimte op de bouwplaats en de noodzaak om vanaf het water te werken. Duurzaamheidsmaatregelen worden geïntegreerd in het projectontwerp en de uitvoering ervan, met als doel een positieve bijdrage te leveren aan zowel het milieu als de lokale gemeenschap van Alkmaar.