HOME | projecten | _INFRA | Aanleg vier nieuwe bruggen
PDF

Aanleg vier nieuwe bruggen

Zuid-Scharwoude

In Zuid-Scharwoude (gemeente Dijk en Waard) heeft K_Dekker vier landdammen met duikers vervangen door vier bruggen. Hiermee is een extra vaarverbinding voor kleinere pleziervaartuigen gerealiseerd van ongeveer anderhalve kilometer tussen de Achterburggracht en de Machinesloot. Ook verhoogt de betere doorstroming de waterkwaliteit.


Zuid-Scharwoude 24 april 2024 1.500.000 - 5.000.000 Gemeente Dijk en Waard

Aanleg vier nieuwe bruggen

Omzet 1.500.000 - 5.000.000
Contractvorm Array
Opdrachtgever Gemeente Dijk en Waard
Architect Bureau B+B i.s.m. Rod'Or Advies
Opleverdatum 24 april 2024
Gerealiseerd
Locatie Zuid-Scharwoude
Voor auto’s, fietsers en voetgangers

De vier bruggen zijn twee verkeersbruggen voor auto’s, fietsers en voetgangers, één brug voor fietsers en voetgangers en één brug uitsluitend voor voetgangers. K_Dekker realiseerde de vier bruggen in één project – dit om de overlast voor de omwonenden tot een minimum te beperken. Dankzij de vier bruggen kun je vanaf de Achterburggracht direct het Oosterdelgebied invaren.

De vier bruggen vormen weliswaar een eenheid, maar zijn toch allemaal verschillend. Het zijn slank vormgegeven, in het werk gestorte betonnen bruggen. De leuningen zijn uitgevoerd in staal met een houten handregel.

Het werk is een project van Langedijk Ontwikkelt met Water: een samenwerking tussen gemeente Dijk en Waard, Stichting Langedijk Waterrijk en het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland-Noord. Het project is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de provincie Noord-Holland.