HOME | projecten | _INFRA | Aanleg hoogwatersloot de Tjalk
PDF

Aanleg hoogwatersloot de Tjalk

Broek op Langedijk

Een hoger waterpeil om een sloot doorvaarbaar te maken vereist extra maatregelen om de aangrenzende straten te beschermen tegen het water. K_Dekker sloeg damwanden, legde twee duikers en de riolering aan. Omdat de omgeving centraal stond in dit project, is het aangemeld bij de Bewuste Bouwers.


Broek op Langedijk 30 juli 2017 500.000 - 1.500.000 gemeente Langedijk

Aanleg hoogwatersloot de Tjalk

Omzet 500.000 - 1.500.000
Contractvorm Array
Opdrachtgever gemeente Langedijk
Architect Sweco
Opleverdatum 30 juli 2017
Gerealiseerd
Locatie Broek op Langedijk

Het water langs de Tjalk in Broek op Langedijk moest doorvaarbaar gemaakt worden. Dat betekende een hoogwaterpeil. Vanaf augustus kunnen de bewoners van Mayersloot en Westerdel dan rechtstreeks naar Broekerplein en het Oosterdelgebied varen. De bouwlocatie lag aan de Voorburggracht, Mayersloot, Tjalk en Bindingspad in Broek op Langedijk.

K_Dekker realiseerde de aanleg van de twee duikers en sloeg een damwand langs de Tjalk en het Bindingspad om het verhoogde waterpeil op te kunnen vangen. Het werk bestond verder hoofdzakelijk uit het uitvoeren van grondwerk, het aanbrengen van riolering, een stalen en houten damwand en het verrichten van opruimingswerkzaamheden. Ook worden er steigers en beschoeiing aangebracht.

Ook is het project aangemeld bij de Bewuste Bouwers omdat de omgeving centraal stond. Voor de Bewuste Bouwers is dit het 1500e project dat is aangemeld.

_Nieuws over dit project

Volle vaart voor een behouden vaart

In volle vaart is K_Dekker bezig met de werkzaamheden om het water langs de Tjalk in Broek op Langedijk doorvaarbaar te maken. Vanaf augustus kunnen de bewoners van Mayersloot en Westerdel dan rechts...
Lees verder

Hoogwatersloot Tjalk in Broek op Langedijk feestelijk gestart

Maandag 3 april is het startschot gegeven voor het project Hoogwatersloot Tjalk te Broek op Langedijk. K_Dekker bouw & infra b.v. voert daar voor de Gemeente Langedijk werkzaamheden uit voor het v...
Lees verder