HOME | projecten | _INFRA | Kwaliteitsimpuls Recreatiegebied De Hulk
PDF

Kwaliteitsimpuls Recreatiegebied De Hulk

Berkhout

Doel van de werkzaamheden was een opwaardering van recreatiegebied De Hulk, gelegen aan het Markermeer. In opdracht van het Recreatieschap Westfriesland (dat het binnendijkse gebied De Hulk in eigendom heeft, beheert en onderhoudt) heeft K_Dekker diverse werkzaamheden uitgevoerd. Het gebied wordt is op diverse terreinen opgewaardeerd en er zijn extra mogelijkheden voor natuur en recreatie gecreƫerd waardoor het hele gebied aantrekkelijker wordt voor bezoekers.


Berkhout 01 mei 2023 0 - 500.000 Recreatieschap Westfriesland

Kwaliteitsimpuls Recreatiegebied De Hulk

Omzet 0 - 500.000
Contractvorm Array
Opdrachtgever Recreatieschap Westfriesland
Opleverdatum 01 mei 2023
Gerealiseerd
Locatie Berkhout

De Hulk is een gebied van 58 hectare groot en bestaat uit een binnen- en buitendijks deel. Er zijn wandel- en fietspaden, er is een kano-overstapplaats en een hondenlosloopgebied en op het zuidelijke deel graast vee, voornamelijk schapen. De ligging van het gebied aan het Markermeer en de goede bereikbaarheid zijn twee grote pluspunten. In het gebied zijn de oude kavel- en slootstructuren nog goed te zien. Tel er de groene uitstraling van volwassen bomen en struiken, de afwisseling van water, land en het gevoel van ruimte bij op; en je hebt aantrekkelijk natuur- en recreatiegebied voor de bewoners van Koggenland, Hoorn en recreanten en toeristen uit de regio.

De volgende werkzaamheden worden uitgevoerd:

  • Inrichten parkeerterrein
  • Aanbrengen beschoeiingen (kastanje palen) en onderwaterbeschoeiingen (vuren palen)
  • Aanbrengen botenhelling voor het te water laten van kleine vaartuigen
  • Aanbrengen vispaaiplaats die aansluit op de visvriendelijke waterinlaat bij het gemaal Westerkogge
  • Aanbrengen loopbrug met houten onderbouw en composiet dekdelen (143m2)
  • Aanbrengen beplanting natuurlijkvriendelijke oevers (105m1)

Belangrijk aandachtspunt in de werkzaamheden was dat het een flora & fauna gebied betreft, de werkzaamheden werden uitgevoerd in gebied Natuurnetwerk Nederland (NNN). Alle werkzaamheden lagen op minder dan 1 km van Natura 2000 gebied. Hier werd in alle aspecten v het project rekening mee gehouden, bijv. door de inzet van duurzaam materieel.

De werkzaamheden zijn in januari 2023 gestart en de oplevering was eind april. Deze periode is bewust gekozen, zo werd de overlast door werkzaamheden voor recreanten beperkt, en de natuur beschermd.