HOME | projecten | Onderhoudswerkzaamheden voor gemeente Langedijk
PDF

Onderhoudswerkzaamheden voor gemeente Langedijk

Langedijk

Langedijk heeft een lange historie met het water, de sloot is er nooit ver. Niet voor niets staat het gebied ook bekend als het Rijk der Duizend Eilanden – het wemelt er nog van de bruggen, steigers en oevers. K_Dekker voert voor deze gemeente al jarenlang het onderhoud uit aan deze pareltjes. De gemeente gunt dit soort werkzaamheden via onderhandse aanbesteding in jaarlijkse onderhoudscontracten.


Langedijk 31 december 2019 0 - 500.000 Gemeente Langedijk

Onderhoudswerkzaamheden voor gemeente Langedijk

Omzet 0 - 500.000
Contractvorm Array
Opdrachtgever Gemeente Langedijk
Architect Sophia Engineering
Opleverdatum 31 december 2019
Gerealiseerd
Locatie Langedijk
Oud en versleten…

Onderhoud: pure noodzaak, geen eer aan te behalen. Toch? Nee, vinden ze bij K_Dekker. Goed onderhoud is van grote waarde voor gebruikers. Renoveren en restaureren is een vak apart. Het vraagt om een scherp oog voor detail én voor de lange termijn. Twee gemeentes zijn enthousiast over onze aanpak.

Rijk der duizend waterwerken

Langedijk heeft een lange historie met het water, de sloot is er nooit ver. Niet voor niets staat het gebied ook bekend als het Rijk der Duizend Eilanden – het wemelt er nog van de bruggen, steigers en oevers. Frank Miedema is projectleider bij de gemeente Langedijk. “K_Dekker heeft zich de afgelopen jaren bewezen als een betrouwbare en deskundige partner. Hen laten wij met plezier het onderhoud van bruggen, steigers en beschoeiing doen.”

De gemeente gunt dit soort werkzaamheden via onderhandse aanbesteding in jaarlijkse onderhoudscontracten. De korte doorlooptijd van deze relatief kleine klussen vereist een flexibele inzetbaarheid van mensen en materieel: ook een factor van belang. “Qua efficiency hebben ze het bij K_Dekker prima voor elkaar”, zegt Frank Miedema.

In 2017 zaten er bijvoorbeeld zo’n zeventien kleinere werken in het onderhoudscontract waaronder 750 meter beschoeiing die vervangen moet worden. “Daar zit veel herstelwerk aan bruggen bij, zoals het repareren van kapotte houten brugleuningen die kapot zijn of repareren van betonnen delen”, zegt Lennard Avery, werkvoorbereider. Voor de meeste klussen geeft de gemeente heel duidelijk aan wat er gedaan moet worden en hoe. “Met het oog op duurzaamheid willen we dat nieuwe beschoeiingen van gerecycled kunststof worden gemaakt. Hardhout past niet bij de milieudoelstellingen van Langedijk”, zegt Frank Miedema.

Bij grotere werken komen er ook ontwerptaken bij. Dat was bijvoorbeeld het geval bij de aanleg van de nieuwe steigers bij Broekplein in Broek op Langedijk en bij de restauratie van de vaste brug, de draaibrug en de kademuur bij de Allemanskerk in Oudkarspel. “Dan schakelen wij de experts van Sophia Engineering in, het ingenieursbureau van de Dekker Holding”, vertelt Lennard Avery.